Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

07/04/2016

DEMAM | BATUK | SELSEMA

Semalam Lope demam. Cerita sebalik Lope demam tu, Mama dan Lope tidur kat ruang tamu, sebab Lope tak boleh tidur dalam aircond. Si abah dan adik, dua-dua berasal dari lilin, tak boleh tidur kalau takde aircond.
.
Jadi, kami berdua tidur di ruang tamu. Tengah malam sikit mama tengok bibik pun join sekali. Semalam, tak kurang dari 12 kali mama bangun. Monitor suhu badan Lope. Sponging. Oiling. Sponging lagi.
.
Sebelum tidur suhu Lope naik mencanak cecah 38.5. Hidung tersumbat, bernafas ikut mulut dan ada terdengar batuk sekali sekala.
.
Regim DEMAM| BATUK | SELSEMA memang sentiasa ready stock ada kat rumah.
Peppermint - sapu di pusat, ikut arah jam. Titis dalam air dan sponging. Budget-budget bila badan dah kering sikit - sponging lagi. Repeat.
Lavender / Lemon - sapu sepanjang tulang belakang. Saya buat diantara 30 minit - 1 jam sekali. Repeat.
RC - Sapu kat dada depan, belakang. Tenyeh jugak atas hidung Lope, habis mencair hingus keluar macam air.
Thieves - titik 5-10 titis dalam diffuser. Diffuse back to back selama 8 jam.
.
Bangun subuh hari ini, alhamdulillah. Bacaan suhu 37.3. Mama senyum lebar. Berbaloi tak tidur sangat semalam dan tidur macam dalam sauna (walau dah guna kipas sampai 3). Lope ni walau dah 9 tahun, penjagaannya macam baby lagi.
.
Alhamdulillah, terima kasih Allah atas kesembuhan ini. smile emoticon
Kalau sesiapa nak dapatkan harga Regim DEMAM | BATUK | SELSEMA , bolehlah recce. Bulan ini sahaja, harga regim ni dapat offer 20% daripada harga pasaran dari YoungLiving Putrajaya.
Ulang suara - 20% OFF. Nanti korang komen/Whatapps 0132750914 atau PM tepi.

No comments: