Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

21/03/2015

K-Drama : Healer (2014)

Rasanya saya tak pernah tulis kot pasal ni kat blog, tapi hari ni nak cakap saya adalah hantu tengok Korean Drama.

Hekhek.

Ala korang, tak kan lah sebab saya dah versi mak-mak, pastu ada anak OKU pulak jadi macam pelik sangat bila saya tengok K-Drama? Eh, korang lagi terkejut tau kalau saya cakap yang saya ni siap jadi airport stand sebab nak sambut Lee Min Ho kat airport.

*facepalm*
Siap buat props kepala Lee Min Ho simpan kat office lagi. Kehkehkeh.
Oh, drama panas yang saya rasa berbaloi nak share adalah Healer.

Petik ini dari wikipedia:
A decades-old incident involving a group of friends who ran an illegal broadcasting station brings together three different people—a mysterious night errand guy with the codename "Healer" (Ji Chang-wook) who happens to possess top-notch fighting skills, a reporter from a second-rate tabloid news website (Park Min-young), and a famous journalist at a major broadcast station (Yoo Ji-tae) . On the journey to discover the truth and resolve the mystery from the past, they will have to deal with the conflict of truth versus fate.

Paling saya suka dengan K-Drama adalah semua cerita visual sangat cantik, semuanya HD. Selain rupa pelakon yang mendamaikan jiwa, plot jalan cerita tu menarik. Healer ni adalah nama samaran seorang night transporter yang dibayar mahal untuk deliver sesuatu barang. Menariknya, Healer ini orangnya penuh misteri. Kadang-kadang saya tengok dia ni ada ciri autistik juga. Hahahhaha.

Dia ada masalah untuk berkawan dan bersosial, ada masalah eye-contact (sebab dia tak bagi orang nampak dia), genius dalam bab spy dan martial arts dan seorang yang picky eater (dia suka makan ayam goreng). Ah sudah, inilah jadinya bila kasi autism mom buat review drama. Hahahahha.

Oh, tapi eye candy nya ialah budak ni.. Budak ni nama samaran dia Healer.






Namanya Ji Chang Wook. Sebelum ni tak pernah perasan pun dia kat mana-mana drama. Tirex cakap, muka dia macam Lee Min Ho. Eh? Rasanya mamat ni lagi jambu. :p

Saya suka concept cerita ni sebab Healer ni dia selalu pakai Google Glass dan dia akan capture apa-apa sahaja untuk direkodkan dan akan dihantar kepada "system administrator" cum manager Healer untuk buat background checking, check data personal, tracking GPS, rekod jenayah etc. Kiranya Healer ni lagi canggih dari James Bond tau.

Kalau korang nak tengok cerita ni, sila tengok online. 

Ini OST dia _ Eternal Love.


Till then, take care. Xx

1 comment:

Min Min said...

Ahjumma dia kata mmg dia autistik xsilap. Sb ada satu dialog tu sebut. Masa tu ahjumma bermonolog. N yes at last dpt habis tgk cite ni...hahaha