Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

17/03/2015

Girls' Day Out - Cinderella 2015

Kali ini mama dan baby girl pergi tengok movie - Cinderella 2015. Kami pergi tengok hari ketiga selepas ditayangkan di Malaysia.


Sekarang ni dah pandai request nak tengok cerita apa. Selalunya saya akan bawa Sophia pergi pada hari Sabtu, first show dalam pukul 11.30 pagi di Alamanda. Orang tak ramai sangat dan yang paling penting dekat dengan rumah.

Kali ni, kita review Cinderella 2015.

The Cast

Apa yang Sophia paling suka - mestilah princess, cantik dan pakai gown.
Bila tengok Cinderella klasik ni, nampak la muka Lily James ni, kan?


Watak Young Ella yang dilakonkan oleh Lily James tu suam-suam kuku aje bagi saya, nak kata terkesan sangat sampai rasa dalam hati tu takdelah. Saya lebih gemar bila watak Prince Charming lakonan Richard Madden yang tengah gila bayang dalam istana tu. Bila bercerita, matanya nampak bercahaya, senyumnya dari hati. Haish.


Pastu, bila tengok Fairy Godmother (Helena Bonham Carter) seribu kali sayang sebab kat mata saya, cuma nampak watak Bellatrix Lestrange dalam Harry Potter >.< Satu watak suci, satu watak evil. Hehehehe.


The Gown

Apa yang menarik seterusnya, gown yang Cinderella pakai. Saya memang super like. Cantik sangat. Sophia bukan main lagi bersinar matanya bila tengok gown biru yang cantik sebelum naik kereta kuda tu.






Wedding gown.




Soalan palik epik bila tengok Cinderella dengan Sophia.

"Mama, kasut tu tak pecah ke? Tipu kan? Mana boleh pakai glass macam tu tapi tak pecah. 
Mesti badan dia beratkan?"

Kehkehkeh.


Review : 3/5 

Till then, take care. Xx

1 comment:

Min Min said...

I love the wedding dress colour.Hahaha...Marilah bernagan sekejap..Hehehe