Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

21/08/2013

Surat layang yang sangat kurang ajar buat ibu kepada anak OKU!

Surat kat bawah ni saya ambil di FB. 
Ambil nafas panjang-panjang, dan baca. 


Digest perkataan yang ditulis satu-per-satu.*tarik nafas*

Satu fakta yang korang perlu tahu, surat ini tidak ditujukan kepada saya tetapi, I feel so insulted. 

Macam ni ke jiran-jiran saya rasa bila setiap kali terdengar Lope bersuara (read: memekik, melaung) ye? Adakah kehadiran Lope menakutkan kanak-kanak normal yang lain? Ok, bila habis baca surat layang ni, hati saya sakit. Ada rasa pedih je. Seriously.

Hati saya rasa nak tampar pompuan yang tulis surat ni bila dia mention "personally, they should take whatever non-retarded body parts he posses and donate it to science" Sesedap mulut ko je nak buat, kan.

Saya tak tahu macam mana jiran-jiran saya rasa dengan kehadiran Lope di dalam rumah kami. Sebab kejiranan yang tak peka dan selfish macam nilah yang buatkan golongan OKU ini dikurung sahaja di dalam rumah dengan anggapan mereka menyusahkan mak bapak, orang tak suka sebab mereka pelik dan yang paling penting, kalau dia orang Islam sebab dia jahil dan kalau dia bukan Islam, dia tak akan tahu macam mana rasanya selagi diaorang tak merasai sendiri macam mana menjadi ibu bapa/orang OKU.

Saya adalah emo.

Terus pegi buat banner ni.

 
Korang tak akan faham macam mana individu autism ini selagi korang tak tinggal sekali dan tak hadap mereka hari-hari. Mereka diciptakan sangat unik sebab mereka berlainan daripada kita semua. Istilah mereka menyusahkan atau macam ayat minah dalam surat tu what the hell good is he to anyone memang buat macam hati saya dirobek-robek. Memang minah yang tulis surat ni mentally-retarded dan sangat rude.

Saya adalah emo.

Terus tekan button publish. Bye.

7 comments:

Sufi MS said...

memang kurang ajar sangat,,org mcm ni, cepat lambat apa yg ditulis akan kena atas batng hidung sendiri..

ayue razak said...

Sangat kurang ajar orang yang menulis tuh!

The Fabulous Treats said...

memang kurang ajar..harap2 org tu dikurniakan anak istimewa nie..bukan seorang tapi biar semua anak dia...dasar c****a!! aku plak geram baca surat tu...kalau dia ada depan mata, memang belasah cukup2...

NenetPenne (NP) said...

i hope one day, that women yang pissed off tu dapat anak yang istimewa jugak so that biar dia rasa...

but sometimes semua orang perlu dieducate pasal perkara mcm ni samada yang tak ada anak istimewa atau yang ada anak istimewa..

kita yang ada anak istimewa pun tak boleh take things for granted jugak seolah2 meminta semua orang memahami situasi anak kita..

but that letter was too damn harsh

Min Min said...

Mentaliti yang amat cetek or may be org yg tulis tu sendiri ada penyakit mental dan nak marah2 pulak.
she's not in your situation,dia buta mata,buta hati!

rohaznida Faiz said...

Assalamualaikum..
happen to be yur silent reader...:)
Sakit sungguh hati membaca kertas pink tu. terasa hati seperti disagat2 , dirobek, ditumbuk , di toreh tanpa belas kasihan. Nak nangis baca.Sungguh yang menulis itu bukan seorang manusia. Otak letak kat tumit. huh..akak pun EMO ni...
walau tiada ank istimewa tp still terasa. Kerana kita insan yang dikurniakaan Allah sifat kasih sayang. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui..

juls julie said...

kurang ajarnyer org tuuu...!!!

sakit ati jer baca surat layang tu..

Semoga Allah memberikan balasan yg setimpal dengan kesabaran awak dan balasan yg sepatutnya utk org tersebut..

*belum kena batang hidung dia lagi*