Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

16/06/2013

Selamat Hari Aboh. Selamat Hari Abah.

Kadang-kadang, ada rasa macam nak angkat phone.
Pastu tunggu orang kat sana angkat.

"Aboh, bila nak mari (datang) rumah Sue (nickname saya dengan family)?"

Atau..
"Aboh, Sue dah tahu spot makan best kat Putrajaya.."

Atau..
"Aboh, Naquiyuddin (Aboh panggil Lope nama ni) dah pandai tarik badan, pastu dia berdiri depan TV, lagi comel.. dia ketuk-ketuk screen TV sebab dia happy sangat!"



Oh, tapi semua tu kalau.

Realitinya, dah tahun ke-6 Aboh saya kembali kepada PenciptaNya Yang Maha Esa.
Selama 6 tahun ini juga, tempat Aboh terlalu istimewa dan tak mampu diganti dengan sesiapa pun.  25 tahun je kot sempat jadi daddy's girl, tapi kesannya, seumur hidup claim jadi anak manja Aboh sampai bila-bila.

 Casing S4 -- tengok yang kat tengah tu. 
Saya rindu Aboh saya. 
Sangat-sangat.
Gambar tu masa saya umur 5 tahun.


Untuk Aboh:




Al-Fatihah. Tak ada apa lagi yang boleh Sue hadiahkan selain doa-doa untuk Aboh. Kasih sayang Aboh akan sentiasa subur dalam hati Sue, akan Sue cerita pada anak-anak dan mungkin cucu-cucu Sue kelak yang Sue ada seorang ayah yang sangat penyayang. In Sha Allah, kita akan bertemu lagi disana. Sesekali, jangan lupa singgah dalam mimpi Sue.

Untuk Abah:





Terima kasih Abah. Abah la FIL yang paling cool kat dunia ni. Terima kasih sebab manjakan Lope & Phia -- merasa diaorang sayang seorang Atok. Terima kasih juga sebab Abah anggap Sue macam anak abah sendiri. Oh, terima kasih juga sebab ada masanya Abah masuk #TeamSue masa ada sedikit arguement dengan anak Abah. Hehehe. Itu yang paling cool sebenarnya. Sue doakan Abah akan sentiasa diberi kesihatan yang baik dan bahagia dengan ehem-ehem nanti. In sha Allah. Tak sabar nak tunggu bulan September. Weeee. ~*

 Untuk ayah kepada anak-anakku -- Encik Bubu saya.


9 years and still counting! Tahun ni, tahun ke-6 Abang bergelar Abah. Beruntungnya kita, sebab selain merasa menjadi ayah kepada Phia, Abang terpilih menjadi ayah kepada Lope - anak yang Allah buat custom made, bukannya anak yang average yang sama aje macam Phia and any other kids. Allah berikan Abang 2 pengalaman berbeza -- anak istimewa dan tidak. Terima kasih, disebalik segalanya berlaku, Abang selalu berikan Sue sokongan dan Sue harap, sokongan dan moral support dari Abang untuk Sue ini akan berterusan sampai bila-bila. Terima kasih sebab menjadi ayah kepada anak-anak Sue. 
 
3 orang yang penting dalam hidup saya :')
Ya Allah. Peliharalah mereka bertiga - dunia & akhirat 
Letakkan mereka dalam syurga firdausmu.

Selamat Hari Aboh! 
Selamat Hari Abah!

1 comment:

ayu yahya said...

tersentuh hati bace entry hie...smoga ALLAH mencucuri rahmatnye untuk arwah aboh sis.... salam perkenalan dari ayu...jom singgah n follow blog ayu... http://qaysaasupplement.blogspot.com tqvm...