Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

25/02/2013

Bila hari isnin..

Kalau untuk orang bekerja, bila hari isnin je, terus cakap tak nak datang kerja. 

Malaslah--
Takde mood la--
Tapi, bukan orang yang bekerja je--
Nun, dirumah saya pun ada sorang--
Bila hari isnin je, terus syahdu je--

Ni ha.. budak ni..


Oh yes. Budak ni lah.

Bila tiba je hari isnin...

Mulalah makan nasi tak habis--
Moody sepanjang hari--
Mama kasi kat Bibik dia melompat lari--
Bibik dukung dia nangis-nangis macam marah--
Bibik tinggal dia nangis-nangis macam sedih--
Mama nak pegi office, dia pandang tempat lain--
Bila kereta Mama dah tak kedengaran, dia menangis panggil Mama--

Bila tiba je hari isnin--

Budak ni jugalah yang sambut Mama dengan senyum (sumpah) paling sweet--
Manjanya double dose, semua nak dengan Mama--
Bila Mama tak sempat, meraungnya boleh tahan--
Bila duduk sebelah Mama akan lentok kepala--
Ada masanya, dia akan pegang tangan Mama--
Paling best, dia akan peluk Mama.

Bila tiba hari isnin, saya akan cuak--

Sedih nak tinggalkan dia dan berkejaran nak balik awal--
Saya paling suka tengok dia bila saya buka pintu--
Suka pada eye-contact dia--
Ke kiri saya pergi, ke kiri jugalah anak matanya mengikut--
Setapak ke kanan, ke kananlah dia mengekor--
Kalau saya tak tegur, rajuknya sampai ke malam--
Bila pulang, haruslah memeluk dia dulu--
Tak henti mulut saya kata saya sayang, saya rindu--
Tiap kali dengar saya berkata, dia akan hadiahkan dengan senyuman paling manis--

Sumpah.
Tiap kali juga Mama cair.

:')

Till next week (in sha Allah), saya akan menunggu isnin itu datang lagi.
Tata, nak balik awal untuk budak lelaki ini. 

Xx.

1 comment:

Wan Afzan said...

hensem boy! bijak nih!