Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

05/12/2012

Puncak Rimba

Dengar nama macam scary je kan :p

Sebenarnya, sejak 2 bulan lepas lagi FIL dah booking kami anak beranak untuk join gathering sekolah lama dia. Selaku menantu yang baik (eheh!) saya tidak membantah. Encik Bubu pun pada masa yang sama tak kemana pada tarikh tu. Apa salahnya saya sekali lagi menjejakkan kaki ke Puncak Rimba. Kali pertama dulu pada tahun 2009. Masih segar dalam memori ni terdengar aliran air sungainya, keindahan chalet dalam hutan rimbanya dan fresh makan buah-buahan dari kebunnya. Masa tu musim buah manggis dan rambutan.

Menariknya kali ni, FIL extend invitation pada Yong dan Kak Yan juga. The more the merrier kekdahnya. Too bad, Kak Yan tak dapat join sebab orang nak complete PhD memang busy on weekdays. Pada hari kejadian, FIL dah keluar awal pagi. Kami 2 family jam 2 petang baru gerak dari Putrajaya. >.<

Sampai kat sana, Yong macam tak confident sebab jalan nak masuknya macam scary. Berliku-liku. Tambah pulak, ada tanah runtuh. Complete, kan? :p Tapi, bila sampai aje kat sini, barulah Yong tahu betapa awesomenya Puncak Rimba :) Mula-mula sampai, kami dijamu dengan nasi dagang kelantan & kambing golek. Durian juga ada, dihidangkan secara mewah. Muahahahha.

Malas nak cakap banyak, nak tempek je gambar-gambar semasa kat sana.

Ini adalah chalet kami. 2 buah katil king & dilengkapi jacuzzi.

 Itu Lope kat dalam chalet tgh tunggu Mama ambik pic.

 Wakaf 

 Jacuzzi!

Mind you, ini adalah toilet :p
Scary je nampak, kan? Especially kalau nak terkucil tengah malam.
Yang nampak macam anak sungai itu adalah longkang ye kengkawan :)
Awesome, kan?

Ada lagi yang lebih scary. Lebih unik.

Shower dalam toilet!
Juga di sebatang dahan pokok :)
Macam takut je nak mandi kat sini :p


 Ini katil kami. 2 king bed. Si Lope still dalam position sama. Tengah blur tgk tempat baru :p

Depan jacuzzi ada 2 cermin yang rasanya macam dalam cerita Alice in The Wonderland!

Itu cerita chalet saya. Petang tu, Encik Bubu dah bawa Obiya dan my nephews pegi mandi pool dan sungai. Saya dan Yong malas nak join. Bukan apa, sebab saya nak suap, mandikan Lope. So, biarkan diaorang aje yang berkubang dalam air. Bila diaorang balik, Encik Bubu ceritalah, kat atas sana lagiii cantik. Sebab tak tengok sendiri, jadinya malas nak komen. Malam tu tido lena selepas kenyang dinner dengan ikan hasil tangkapan kat sungai oleh kawan-kawan my FIL. Buat asam pedas lagi, Sedap. Oh, kenyang dan lena tido sebab Harimau Malaya menang ke atas Indonesia juga ;)

Esoknya kami bangun awal dan kami orang yang makan dahulu. Breakfast orang yang tidor dalam kebun adalah awesome. Haruslah dengan buah-buahan.

Musang king u olls! Baru kutip dari kebun subuh tadi. Heavennya!


Ini buah sampingan yang ada. Sebenarnya, bukan ini aje. Ada lagi nasi goreng, hotdogs, etc.

Lepas kami dah kenyang makan, barulah kami naik ke nun di atas. Sebab nak bawa Lope swimming kekdahnya. Ye ke Lope?

Nampak macam Mama lebih excited dari Lope disitu!

Memang kat atas lebih cantik. Atas tu sebab kat atas bukit. Kami nak naik ni kena naik dengan buggy kalau tak mama semput noks!







Awesome, kan? :)

Sebelum saya habiskan cerita ni, Puncak Rimba is a private property who owns by FIL's friend. Owner dia buat tempat ni khusus untuk family and friends sahaja. Sebab dah ramai yang tanya, ini bukan chalet. So, kalau rasa nak datang bercuti ke Puncak Rimba, saya minta maaf melainkan memang korang kenal owner dia :)

Itu saje weekend kami yang lepas. Terima kasih Puncak Rimba sebab kami balik pun dibekalkan lagi dengan buah-buahan penuh 1 kereta :)

2 comments:

arrlyna said...

mcmane nk book this bunglow?

Arman Do said...

tpt ini akan dibuka kepada public pada awal feb 2015