Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

18/06/2012

Nangis pegi school.

Okey, dalam banyak-banyak hari pegi school, hari ni adalah hari kedua Obiya nangis bila Mama hantar. Masa kat rumah, bukan main lagi melompat nak pegi school tapi bila sampai school tetiba je nangis nak ikut Mama pegi office. *tekanannya Mama dia*

Jumaat lepas, masa nak hantar je mulalah dia buat drama. Pegang baju Mama, nangis dan keep on saying "ala Mama, nak pegi office dengan Mama" Lepas kena pujuk-pujuk, cakap kat dia good girl mana ada follow Mama pegi office, barulah dia datang salam, kiss dan hug Mama dia. Ingatkan hari tu je lah buat perangai rupe itu. Tapi, hari ni lagi dasyatttt...

Sampai je school, start je nak naik tangga pegi ke kelas dia, dia dah merangkak naik tangga. Apa ke halnya Obiya merangkak naik tangga? Selama ni dia naik tangga dengan berlari kot! Ok, Mama layankan aje dia. Tunggulah dia tunjuk pe'el naik tangga secara merangkak. Sampai kat atas, dia pegang Mama dia cakap "Ala, tanak pegi school. Nak ikut Mama". Ingatkan dia boleh dipujuk, tapi panjang jalan ceritanya.

Mama masuk dalam kelas. Duduk lepak-lepak dengan Obiya dulu, then bila teacher dia buka TV tengok kartun, barulah dia syok sket. Masa nilah Mama dia cabut lari. Sebaik aje pintu ditutup, dengar dengan clear orang nangis sambil pekik "nak ikut Mamaaaaaaa!" lepas tu nangis-nangis.

Si Mama dia plak, dengar je anak nangis macam tu terus cair. Ala kesiannya. Tapi, bila ingatkan balik - dia kena belajar terima hakikat datang sini setiap pagi dan petang Mama ambil, so Mama dia dengan berat hati melangkah la jugak naik ke office. 

Gambar passport pertama yang diambil untuk submit form masuk school ;)

2 comments:

deelira@deeliraz said...

wow.. obiya sgt cantik. anak dara dah dia ye kak put ;)

nasaoji said...

masyaAllah, tuanya saya!!!!.....