Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

07/06/2012

Masya Allah. Syukran ya Allah :-)

Letak tepi dulu cerita Lope ke sekolah, cerita pasal jadual baru saya dan persediaan hidup maid-less nanti. Semuanya memenatkan, macam roller coaster hidup 2-3 hari ni. Hari ni cuma nak update rasa bersyukur bila ada surat atas meja. Bukan apa, dalam entri yang lepas yang tulis kat sini itu ari  so, hari ni barulah betul-betul dapat.


Dapatnya RM30 voucher je, tapi lepaslah saya bagi kat Encik Bubu untuk dia makan masa lunch hour kan? ;) Sebelum ni, MamyPoko pun dah saya pegi redeem hadiah. Itu dah 2-3 minggu lepas. Menang sebulan supply je tapi berbaloi la sebab memang Obiya pakai pun.


Hidup ni memang Allah dah aturkan dengan adil, kan? Bila Allah tahu kita akan diuji di hari akan datang, dia akan beri kesenangan kat kita pada masa sekarang dan begitu sebaliknya. Seterusnya kehidupan kita ini akan berputar mengikut kitaran seperti roda macam tulah. Kejap kat atas, kejap kat bawah. Stress macam mana sekalipun saya dalam hidup, saya rasa saya masih mampu nak senyum, gelak dan menangis dalam masa yang sama. Syukran Ya Allah, sebab menguji didalam kemampuan diri saya lagi.

Terima kasih KFC Malaysia dan MamyPoko Malaysia. Lain kali, pilihlah saya menang lagi. Weeeee =p

1 comment:

Mommy Ummar said...

Sikit ke banyak ke semua tetap rezeki. It depends mcmana kita menilainya. Kalau yg kecik tapi kita tetap syukur, inshaAllah dilipatgandakan rezeki lagi & barokah.
(note to self jgk ni)