Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

08/02/2012

Riot Abang dan Adik - Berdua Lebih Baik!

Semalaman saya tak tidur sebab layankan dua beradik yang riot ni. Alkisahnya, diaorang berdua memang behave semua. By 9.00pm semalam dah masuk tidur. Kiranya rumah memang dah aman damai. Siap saya dan bibik boleh kemas-kemas rumah dan mop lantai bagai. Tapi, behave diaorang tu tak ke mana rupanya.

Bermula dengan si adik yang terjaga pada jam 1.15am kerana leaking dan nak susu, kemudian si adik merengek-rengek nak tengok Upin Ipin kemudiannya Boboi Boy dan diakhiri dengan Princess. Kerana bising dengan mulut adiknya yang tengok kartun sambil ikut gaya kartun, si abangnya pula terjaga.

Mula-mula jaga semuanya behave. Salin diaper, minum susu dan lepak-lepak kat tempat tidur. Tapi, keadaan sama berlanjutan dan diaorang mula buat perangai sebab mengantuk tapi tak nak tidur. Sangat menguji kesabaran bila mama dan abahnya pun mengantuk dan esok perlu kerja selepas bercuti panjangkan.




Alhamdulillah, drama riot abang dan adik berakhir pada jam 4.17am. Bila diaorang dah tido, masalahnya sayalah pula sebab dah terlepas waktu tido. Kalau tido, confirm tak bangun pegi keje. >.< Makanya, ke pejabat hari ini dengan bermata panda. Sleeping zombie!

Till then, take care.

No comments: