Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

01/02/2012

PETRONAS Chinese New Year Photography Contest : Reimagining Energy™ - Citrus Recticulata

Korang masih ingat tak saya post 1 entry mengenai PETRONAS Chinese New Year Photography Contest : Reimagining Energy™ tak? Incase ada yang belum tengok, boleh check kat sini.

FYI, saya dah submit tau nak join contest tu. Gigih okey walaupun tak seberapa. Memang saya bukanlah otai photografi yang teragung tapi cukuplah untuk mencuba nasib. Macam dalam entry yang lepas, saya dah cerita pasal syarat dan hadiah yang lumayan. Kali ni, saje nak share cerita pasal gambar yang saya hantar plak.

Memandangkan saya ni rakyat Malaysia, walaupun saya tak celebrate CNY tapi saya masih bercuti panjang sebab CNY itu hari. Satu perkara yang saya suka semasa CNY adalah cuti yang panjang, saya boleh tengok tarian naga dan limau mandarin yang manis dan segar! Saban tahun juga (kecuali tahun ni) deputy minister kat tempat saya bekerja akan agihkan banyak limau mandarin. Saya gemarkan bau limau mandarin yang segar yang dibungkus didalam plastik merah. Banyak ong!

Sebab tahun ni deputy minster kat office saya tak agihkan limau mandarin seperti tahun-tahun lepas, sempat saya membeli 3 kotak limau mandarin. Limau mandarin ini atau nama saintifiknya Citrus Recticulata menjadi objek saya menyertai PETRONAS Chinese New Year Photography Contest : Reimagining Energy™ Ini gambar yang saya shoot sendiri kat rumah aje sebab saya memang tiap tahun tertunggu-tunggu CNY sebab nak makan Citrus Recticulata a.k.a Limau Mandarin ni ;-)




So, itulah penyertaan saya untuk PETRONAS Chinese New Year Photography Contest : Reimagining Energy™ - Citrus Recticulata. Btw, korang sendiri tanak join ke PETRONAS Chinese New Year Photography Contest : Reimagining Energy™ ni? Jomlah. Snap pakai hp/tablet korang yang canggih pun takpe sebab ada kategori mobile. Jom lah, mana tahu kita menang. Tarikh tutup lambat lagi. 

Till then, take care.

No comments: