Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

20/12/2011

Tabloq Sesuai Dengan Kulit Eczema Lope Xx

Alhamdulillah. 

Ingat lagi tak saya pakaikan Lope dengan Tabloq yang disarankan oleh Yong dulu? 

Alhamdulillah. Buat masa ini, bedak sejuk yang diperbuat dari tanah liat ini, sesuai dengan Lope. Kesannya lebih baik berbanding dengan EMC. Dahulu, bila saya pakaikan EMC sebab mungkin EMC terlalu lembap, walaupun lukanya kering namun kulit Lope masih bertompok dengan warna pink.

Bulan lalu (kalau tak silap) saya di add oleh Maghfarah join satu group Asthma Ellergies Eczema di Facebook yang mana group yang dianggotai oleh ibu-ibu dan individu yang ada asthma, allergies dan eczema yang mana memang semua pakej lengkap tu Lope ada. Kat situ, macam-macam tips, ubat-ubat dan petua yang mummies kongsikan. Ada tips pemakanan la etc. Kes eczema macam Lope ni memang dah banyak sangat, yang lebih teruk pun ada.

Kalau nak cakap eczema ni sembuh 100% memang tak lah kan memandangkan ianya ada dalam darah dan keturunan. Tapi, alhamdulillah selepas menggunakan Tabloq, kulit Lope makin kering, kalau dulunya berair dan kegatalan (mengakibatkan dia menggaru dan terluka) kini ianya beransur baik. Apabila saya menggunakan Tabloq, ianya mengeringkan luka dan menghilangkan kegatalan. Tapi, seminggu pertama tu, kena betul-betul perhatikan dia, sebab waktu tu macam dikeluarkan apa-apa yang tak patut dari kulit Lope.

Sekali lagi nak cakap alhamdulillah sebab kulit Lope beransur OK. Kalau dulu pun, masa pegi jumpa dermatalogist, apabila diaorang bagi ubat yang ada steroid (macam-macam jenis) dan disapu, memanglah selepas tu ok. Namun, eczema ni akan datang balik. Bayar dah beratus. Itu tak termasuk lagi yang menipiskan kulit anak kita.

Pakai Tabloq, murah aje. RM35 dapat 6 pax. 1 pax tahan seminggu (itupun sebab Lope pakai pekat macam masker tu). Bila dah nampak kulit Lope kering sangat, setiap pagi selepas mandi sapulah sket olive oil. 

Ini perbezaan kulit Lope. Gambar-gambar dibawah ni memang tidak diedit, mentah-mentah amik dengan blackberry, so memang tak clear la tapi kulit Lope memang dah tumbuh kulit baru dan dah tak merah-merah dah.



Kalau sesape ada eczema, saya memang sarankan cuba. Tabloq tak ada bahan kimia, steroid macam ubat-ubat lain. Rasanya tak salah mencuba. Mungkin kesannya pada kulit anak korang berbeza, tapi selagi tak cuba kita tak tahu.

Kalau nak baca banyak lagi testimonial mengenai Tabloq, korang boleh baca kat sini. Kalau korang nak mencuba, boleh emailkan kepada puterinuur@yahoo.com pada harga RM35.00 sahaja (termasuk kos penghantaran di Semenanjung Malaysia) & RM38.00 sahaja (termasuk penghantaran di Sabah & Sarawak). 

Setakat ni, saya dah terima berpuluh pesanan Tabloq termasuklah dari seluruh Malaysia dan dari Australia pun ada. Namun, saya minta maaf berbanyak sebab stok yang patutnya dihantar minggu lepas terdapat sedikit kelewatan. Insya Allah, by minggu ini, semua yang diorder akan dapat within a week. Kalau ada sebarang soalan, boleh email kepada saya di puterinuur@yahoo.com.

Till then, take care.

7 comments:

Keyphochee said...

utk ruam@gatal biasa boleh tak?

Puteri Nuur At-Terawis said...

Keyphochee,

Khasiat sebenarnya Tabloq sebelum ni ditulis untuk merawat ruam di kulit bayi (rujuk entry terdahulu).

dYanah aMin said...

Kak put..nk join jugak group tu..

Puteri Nuur At-Terawis said...

Dyanah, FB account nama apa dah? Meh Kak Put add ;)

Puteri Nuur At-Terawis said...

Dy,

Request nak join group ni "Asthma Allergies Eczema" di FB ye, then baru leh approve.

ieda said...

tetiba lope jadi anak dara cun...hehehe

Puteri Nuur At-Terawis said...

Ieda,

Itu sebab mama dia saje gatal tangan nak pakaikan tudung :P