Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

30/11/2011

Tata, Fahiya!


Saya pernah tulis mengenai Tata Juejue sebelum ini. Kali ini, sorang lagi orang yang rapat dengan saya di pejabat ini akan mengikut jejak langkah yang sama dengan Jujue.

Untuk sesiapa yang belum kenal, inilah Fahiya @ owner blog My Secret Garden. 



Lepas tu, apa saya nak tulis?


Tarik nafas, hembus.



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




Lepas tu blank nak tulis kan. 




Macam kata-kata terakhir untuk dia ni -____-

Well, here we go. Bismillah.

Sorang demi sorang orang yang mendengar, bergelak bersama dan menanggung susah senang sama-sama selama hampir 4 tahun saya kat office ni akan pergi ke office lain. Memanglah orang cakap, alahai dekat je. Tapi bila tak bekerja di bawah bumbung yang sama, makin lama makin jauhh.

Tapi, saya harap dia tak akan jauh dari hati saya. Juga dari doa-doa yang sering saya panjatkan setiap hari untuk teman-teman yang saya sayangi disekeliling saya setiap hari. Walaupun saya sedih, tapi sebenarnya inilah yang saya mahukan untuk Fahiya. Setelah apa yang dilalui, demi kerjaya dan masa depan, dia penghijrahan di tahun baru ini untuknya adalah sesuatu yang tepat pada masanya.


Lepas ni, tak ada lagi orang yang nak masak sedap-sedap kat pejabat ni dan jamu saya makan. Lepas ni, takde lagi orang yang faham bila saya pandang sesuatu pelik dan kami saling berpandangan kemudian ketawa kerana apa yang kami fikirkan adalah sama. Mungkin perkara-perkara terakhir mengenai Lijung, Goreng Pisang akan menjadi suatu kenangan yang manis untuk saya kenang selepas ini apabila memikirkan Fahiya.


Dalam gambar ni, hanya saya seorang sahaja yang masih setia di sini.
Adakah itu petandanya saya juga perlu berhijrah?
Selamat maju jaya, Fahiya. Kak Put doakan awak dapat boss yang baik dan officemate yang baik-baik juga. Sesungguhnya pengalaman tu banyak mengajar kita menjadi kita pada hari ini. Terima kasih sebab di saat Kak Put susah dan senang, awak selalu ada. Menjadi sahabat yang baik tak perlukan duit berjuta ringgit tetapi cukup sentiasa ada untuk mendengar. Jaga diri di tempat baru ye. Nanti kena form food hunter yang baru. Food hunter kat sini dah recruit ahli-ahli baru. Insya Allah, friendship forever.

sobs. sobs. Tata, Fahi! 

2 comments:

Miss Layaleya said...

Kak Put..

Sob!! Sob!! ok, nangis baca ni masa tgk Tentang Dhia.. (Nurul & Sasha jd saksi sy nangis baca ni..)

Speechless!!!!

tq Kakput.. TQ so much.. Thanks sbb sudi tadah telinga, selalu bg nasihat & jd kakak yg baik utk saya..

Will miss u & semua org kat situ.. X sgka smua ni akan berkahir cmni..

All the best utk kakput jgk.. Sy sgt hargai smua moment yg kita cipta sama2..

Sedih..:((

eMMe said...

Put...Fahiya ceria kan time nih..i loike...this is the best for her, gud luck at new place my dear fahiya...