Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

10/10/2011

Lope yang berbicara

Dah lama nak tulis kat sini bila Lope bercakap. Setiap kali dengar Lope bersuara, rasanya macam dalam hati ada taman. Walaupun tak tahu apa yang dicakapkan, sesekali terdengar perkataan nama 'Abah' dan 'Mama' betul-betul buat saya rasa cukup bahagia. 

video

Semasa video ini sedang dirakamkan, Lope baru sahaja selesai makan. Bila perut kenyang, Lope memang dalam keadaan yang selesa untuk di ajak berbual dan layan kerenah saya. So, kepada sesiapa yang tak pernah tengok Lope secara live, inilah Lope saya semasa 'bercakap'. Dia akan mengulang perkara yang sama. Gigit jari, pandang tangan, sebut 'Abah' dan kemudiannya repeat lagi.

Itulah anak autisma :P

p/s: abaikan suara saya yang dok menyanyi tu sebab nak pancing Lope untuk senyum.


3 comments:

Noina said...

hehe..comel je Lope bercakap.Alhamdulillah..Moga Lope terus maju kehadapan lagi..Amin.. :)

Lady Windsor said...

clear juga lope sebut 'abah' tu..well done lope..semoga terus maju!

Syerah Omar said...

alalala cutenya lope ckp!!! well done syg!