Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

17/08/2011

Header baru My.Little. Secret

My.Little.Secret kini berwajah baru :) *yippie*

Semalam seharian saya membaiki blog ini, hasilnya mungkin korang dah perasan la. Header di atas sangat menggambarkan saya dan blog ini. Malah blog description "the beautiful life journey about being a daddy's girl, a sister, a wife, a mother, a blogger and a super woman wanna-be" sangat sesuai dengan apa yang saya lakarkan di My. Little.Secret. Selepas saya publishkan blog ini kepada umum semalam, orang pertama yang saya hubungi adalah Encik Bubu. Saya minta dia tengok header ini.

Perkataan pertama selepas dia tengok "Damn!"

Seperti yang saya jangkakan :p LOL!

Damn sebab menurutnya, gambar dia kecik :P Hahahhahah.

Well, sebenarnya saya sengaja buat macam tu. Gambar Obiya dan Lope memang sengaja saya besarkan, kerana merekalah main character dalam blog ini, malah dalam diri saya juga. Kadang-kala adalah saya menyelitkan cerita mengenai Encik Bubu, maka gambarnya haruslah kecik dan tak boleh over shadow owner blog kan :P *Encik Bubu, sila buat kat blog sendiri letak gambar pilihan hati anda*

Sekiranya ada yang tak tahu, kanak-kanak kecil yang memakai tiara itu adalah saya sewaktu saya berumur 4-5 tahun. Apabila di amati gambar ini, wajah Lope saling tak tumpah seperti wajah saya sewaktu saya kecil. *Sila cakap ye :P* dan Obiya saling tak tumpah seperti Encik Bubu. *chicken dance* Lihat saja bentuk kepalanya, pipinya, hidungnya, matanya - haish! anak perempuan saya adalah sangat Encik Bubu. Saya sengaja memilih gambar saya sewaktu kecil kerana itulah saya - a daddy's girl dan always be 'adik nuur' buat Cor, Nyah, Yong, Uda, Andak, Teh & Alang :)

Saya sukaaaa header ni sebab sangat menggambarkan saya walaupun header ni comot je hasil tangan saya :P Saya suka lay-out baru blog ni sebab kaler putih ni buat korang load dia cepat je kan berbanding yang sebelum ni. Tapi yang boringnya sebab separuh dari content ni hilang waktu saya dok tranfer tu. Haish!

Oh, nak tulis budget macam artis sket (berjangkit dengan hashtag kat twittet #tweetmcmartis) terima kasih sebab datang ke My.Little.Secret :)

p/s: pejam celik pejam celik, dah 18 Ramadhan. Lagi 2 hari bagi kita mengejar the 10 holy nights. Are you ready?

4 comments:

Princess Nur said...

sue, blog ni dah cantik tp mungkin font kena besarkan sket..baru sedap baca kot.. =)

zures said...

Cantiknye header tu...

Puteri Nuur At-Terawis said...

Princess Nur

Dah tukar font lebih besar :P

Puteri Nuur At-Terawis said...

Zures

Thank you :D