Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

05/02/2011

Roomate saya !!!

Pejam celik. Pejam celik. Pejam celik.

Hari ini genap 8 tahun saya hidup bersama dengan roomate saya ni.

.
.
.

Happy 7th Anniversary, Mr. Bubu !
Kalau seorang budak kecik, maka budak itu dah belajar di darjah dua.

.
.
.

Us - after 8 years of marriage

Apa yang menariknya selepas 8 tahun bersama?

. bertambah berat badan .

Saya dan dia tidak lagi menggunakan baju-baju kami di awal perkahwinan sebab semua baju tu dah boleh masuk arkib dan kami dengan bermurah hati membelikan baju-baju baru untuk kami dalam perkataan yang lebih mudah : saiz badan kami semakin membesar!

kalau zaman dahulu, besar itu ukuran kebahagiaan sebab tulah orang sebut kerja besar, rumah besar, gaji besar tapi kenapa orang tanak sebut isteri besar itu juga ukuran kebahagiaan eh? ;) untuk entri bahagia saya ini, saya cuma nak menulis secara santai sebab saya gembira berkongsi kemakmuran rumah tangga yang baru 8 tahun jagung usianya. masih jauhhh nak menapak. masih jauhhh nak mengira bilangan ulangtahun di masa hadapan dan harapnya dengan 8 tahun yang pertama yang telah sukses ini akan membuahkan kebahagiaan yang berpanjangan dunia dan akhirat kami.

. dari dua menjadi empat .

a good Abah to Lope :)

dahulu, sebulan kahwin, terus saya beli pregnancy test. nak test kot kot saya dah berbadan dua, tapi saya terpaksa membeli beratus pregnancy test lepas tu kerana menjelang 3 tahun hidup dengan roomate saya barulah saya dikurniakan Lope dan 2 tahun kemudian barulah Obiya lahir ke dunia ini. selain encik bubu, mereka melengkapkan kehidupan saya sebagai isteri dan ibu sekaligus memberikan saya anugerah sepanjang hidup iaitu menjaga mereka selagi nafas dikandung badan. terima kasih encik bubu, kerana berkat ikatan kita, kita bersama dianugerahkan Lope dan Obiya, sepasang anak yang sangat berharga dan merekalah mengikat tautan kasih kita selamanya.

... and, Obiya too!

. serasi .

kalau dahulu walau tinggal sebumbung dengan roomate ni, ada aje perkara yang nak ditelagahkan namun keserasian antara kami terjalin selepas 5 tahun bersama. ya kami bergaduh, kami menjerit pada satu sama lain, kami juga memarahi salah seorang dan pernah juga cakap "eeeii.. benci!" tapi itu semua tak lama. Rekod paling lama kami tak bertegur sapa tak sampai 24 jam. kami sendiri tak sanggup nak terus jadi patung walau hati nak marah. bila duduk dekat-dekat asyik nak gaduh, bila berjauhan kami sering merindu. auwwww!

super cool when we're together :)

8 tahun dan masih menghitung detik-detik bersama di masa hadapan. terima kasih encik bubu kerana melengkapkan saya dan terima kasih sebab menyayangi saya seadanya saya. saya masih ingat sewaktu anim dan min tanya selepas kami selamat diijabkabulkan 8 tahun saya, quote "hanya cangkul dan tanah sahaja dapat memisahkan kami" buat saya sangat touching dan melting at the same time, dan alhamdulillah tak kira berapa banyak kami bergaduh pun, sepanjang 8 tahun in kami masih erat dan teguh bersama.

saya: abang sayang sue?
encik bubu: sayang
saya: banyak mana?
encik bubu: infinity and beyond

mode: lovey-dovey!

doakan kami sentiasa bahagia dalam membesarkan Lope dan Obiya dan mungkin juga adik-adik mereka dari dunia sampai ke akhirat. dan ini, dari abang nuar saya, dia nyanyikan lagu ni. saya nak tampal kat sini sebab saya nak korang tahu, encik bubu saya adalah teman terulung saya yang sentiasa ada untuk saya sepanjang 8 tahun saya bersamanya and he never let me down.

Abang, I love you ~*
happy 8th wedding anniversary



Teman Terulung
Anuar Zain

Bila bertaut senyuman,
Mata berlirikan,
Memancarkan keluhuran,
Cerah kesederhanaan mu,
Seindah kejujuran mu.

Detik seia sejiwa,
Terungkap setia,
Tiada upaya sepi,
Mata kudup penantianku,
Hadirnya teman sejati.

Melangkah kita menjejak mimpi,
Bahgia berdiri dengan mu di sisi,
Harapan kita meniti hari,
Sentiasa seiring.

c/o
Paling agung teman terulung,
Tenunan emas sayap hidup ku
Tak ingin ku undur bertamu,
Bertakhta teguh,
Ke akhir waktu

10 comments:

Puteri's territory said...

Awww.... so sweet. Happy Anniversary to the both of you. You guys are definitely made for each other.

Puteri Nuur At-Terawis said...

Thanks Kak Yang :*

Yasmin Nabilah.. said...

Happy Anniversary Put & Megat.Moga kehidupan kalian lebih ceria disamping Lope ngan Obiya..:)

Princess Nur said...

hepi annivessary to both of u!

mrs_zura said...

hepi anniversary kak put n megat...btl ramai org ckp 5 thn pertama tu kita baru nk mengenal pasangan kita...semoga bahagia selalu ya!

~conangirlz~ said...

salam..
sy silent reader akk..hehehehe..

so sweet..semoga keluarga akk terus bahagia hingga ke akhir hayat..
cinta sampai syurga...
happy annivessary to both of u..^ ^

Bicara hati ibu aisya said...

Selamat Ulangtahun Perkahwinan Yang ke-8 Put.Semoga kekal bahagia bersama selamanya..

Bicara hati ibu aisya said...

Selamat Ulangtahun Perkahwinan Yang ke-8 Put.Semoga kekal bahagia bersama selamanya..

Puteri Nuur At-Terawis said...

Dear all, terima kasih :)

Pnut said...

Happy anniversary...
moga kekal bahagia hingga hujung nyawa....