Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

04/02/2011

hari CNY kami :)

Tajuk mestilah ibarat 1Malaysia punya tema.

Happy Bunny Year! Selamat Tahun Baru Cina kepada yang menyambutnya :)
Terima kasih sebab kasi kami cuti 4 hari terus. Oh, I love Malaysia :)

Semalam sebenarnya dah terjadi satu family gathering yang tak dirancang. Last week, Cik dah keluarkan arahan bahawa kami adik beradik yang ada di KL ni kena attend kenduri kahwin anak Pak Abu, my Aboh's brother somewhere in Kg. Delima. So, saya tak keberatan sebab kalau saya tak jumpa diaorang time ni, then bila lagi. Maka saya ke sana dengan Encik Bubu dan Obiya sahaja. Lope dan Bibik saya tinggalkan di rumah Kak Yan. Rasanya tidak sesuai membawa Lope ke acara kenduri kahwin yang sesak dengan orang ramai dan cuaca yang panas. Lagi mendera dia nanti. Sepanjang kenduri tiada apa yang terlebih menarik untuk dikongsikan. Cuma, di penghujungnya Encik Bubu dan Alang pergi bantai karaoke lagu Ghazal untuk Rabiah. Haiyo..

Obiya super excited bila pakai baju kurung. Dia perasan cantik :P

Selamat pengantin baru, Dayang dan Atan :)
*mana tah pic Atannya*

Diaorang nilah pegi layan karaoke plak dah :P

Gelagat si Obiya plak bila pegi kenduri, sure nak tengok pengantinnya. Semalam, sibuk dia nak tengok pelamin. Itu ada lumrah yang biasa untuk budak perempuan kan? See, dia dan Qaisah, sama naik posing kat pelamin.


Tapi, selepas tu, dia pun tak nak kalah turut join skuad sepupu-sepupu lelaki dia dok main tae-kwan-do selepas kitaorang orang-orang tua ni nak berborak dan get together.


Berbaju kurung dan berikat rambut ponny tail tapi join pasukan lelaki.

Sebab tak puas hati dengan karaoke kat majlis kawin orang, saya sengaja ajak abang-abang pergi karoks. oh! first time kot buat outing dengan abang-abang. I wish Nyah could join me in tapi dia hantar Ateef je sebagai wakil. Haishh.. but, still OK. First time dok dalam bilik karaoke dengan 4 orang Megat & sorang Puteri. Selepas Asarnya, kami terpacak kat Superstar, Wangsa Walk.

Megat saya tengah sibuk nak booking bilik

Dapat bilik 83 for 2 hours - i like!

Muka gian orang ketagih nak bertaranum

Andak yang super expert kat karaoke

Rupanya suara dia sedap, ok? Saya dan Encik Bubu ingatkan tak off audio, ghupanya dah memang suara dia. Demyuhhhh.. next time boleh repeat karaoke lagi ;)

Rose among the thorns :P

Ateef dan romantisnya ;)

Nama dia Ateef
Umur dia 17 tahun baru
Tapi dia dah ada gf
Sila jangan usik
LOL!

Malamnya Andak dan Kak Ta buat acara makan-makan lagi. Kat rumah Kak Yan ada steamboat, pun kami pulun satu round lepas tu pergi rumah Andak kami pulun lagi satu round sebab ada gulai tempoyak :P Oh, berhimpun adik beradik yang tak dirancang dan sangat best. Thanks ye tuan rumah. Lain kali ajak lagi.

Andak dan Alang : abang-abang saya yang tengah gigih explore Facebook

Alang dan Qaisah - sweet!

Lope dan Encik Bubu kat rumah Andak dan Kak Ta.

Cik dan Ayah Nyah : masa ni Cik tengah borak dengan Yong. Dia takde balik KB.

My handsome Megat :)

and this is us, at the end of the day

* esok hari kami : raikan cinta *

3 comments:

LiLy KnoTWiSe said...

bestnyaa kalau ramai adik beradik kan ;)

Puteri Nuur At-Terawis said...

Jia, lagi best jadi adik bongsu yang ada 3 abang dan 3 kakak :P im blessed!

Min Min said...

ENJOY ALL THE PIX...TP XBLEH BLAH TGK PIX LAST...> YOUR ROOMATE BUAT MUKA...BWAHAHAAH