Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

10/02/2011

Bermalam di Unit Kecemasan, kemudiannya ke Wad Pediatrik, Hospital Putrajaya

Selepas satu malam Lope muntah-muntah, saya bawa dia ke Klinik Kesihatan Presint 7 semalam. Kerana keadaan Lope yang tidak bermaya, doktor merujuknya ke Unit Kecemasan, Hospital Putrajaya. Setelah menjalani rawatan di bawah Unit Pemerhatian dan sampel darah juga diambil, Lope terpaksa di tahan di Wad Pediatrik.

Keadaan Lope sekarang sungguh 'sunyi' :( malah, sewaktu nurse mengambil sampel darah pun tiada tangisan yang keluar dari mulutnya kerana Lope dah tak mampu untuk menangis, namun riak mukanya menunjukkan dia menahan rasa sakit dicucuk jarum. Dari jam 3am hingga sekarang, Lope masih lena. Masih fobia untuk minum susu, malah jauh sekali untuk makan. Dalam masa 1 hari, berat badan Lope telah susut dari 14.5kg kepada 13.3kg :(

Saya rindukan bebelan mulut kecil Lope yang memanggil saya. Saya rindu gelak tawanya sewaktu mendengar saya menyanyikannya lagu I Love You dan kelibatnya yang berpusing-pusing aktif di playmat seperti kebiasaannya dia.

Get well soon, Lope!
Sent from my BlackBerry® Smartphone

5 comments:

MRS. K said...

cepat sihat lope...

Pnut said...

moga si kecil cepat sembuh dan kuat...

eB ezrin said...

dulu aerish sllau dok c2... hu3....
tapi kat sana tenang... eB suker....
Get well soon, Lope!

IrinaSairah said...

Get well soon Lope...sedih aunt ina tengok Lope tak bermaya macam tu...huhuhu

nuyin2u said...

sabarlah, semoga lope cepat sembuh..