Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

07/02/2011

Akhirnya bersua si manis Aisya

Setelah asyik berbalas mesej di chatterbox, akhirnya 2 minggu lepas baru kami sempat bersua dengan Ayu ibu Aisya. Maaf Ayu, memang lambat cerita nak update kat sini ;) Dunia ini memang kecil kerana kami tinggal berhampiran. Maka, petang yang dijanjikan, sepatutnya kami bertemu main di Taman Wawasan, tapi disebabkan gerimis, maka saya menjemput mereka bersantai di teratak kecil saya sahaja.

Ayu datang dengan 2 orang adiknya serta 2 orang puterinya yang comel - Kakak dan Aisya. Tak susah rasanya untuk mencari chemistry di antara kami. Saya kagum dengam Aisya, bulu matanya cantik dan apabila saya bersoreh, rupanya Aisya cuma junior sebulan sahaja dari Obiya. Oh, lihat sahaja size anak dara saya. Rasa macam giant plak bila dia bermain dengan Aisya.

Ainur Ariana Damia (Aisya)

Memandang kepada Aisya, saya seperti terlihat gerakan Lope. Caranya menarik badan, berdiri dan meniti. Bezanya badan Aisya hampir separuh lebih ringan berbanding badan Lope dan ini memberi kelebihan pada Aisya untuk bergerak dengan lebih pantas.


Obiya juga tidak lekat duduknya. Sibuk sekali dia cuba menarik perhatian kakak. Memang dia begitu, dia gemar bermain dengan "kakak-kakak" ni.

Obiya melayan tetamu

geng-geng gegir sedang bermain

Tak lama Ayu bersama kami, Habib dan keluarga pula tiba. Rindu melihat budak yang suka senyum itu, namun tak lama kami bersantai bersama-sama kerana kami menerima jemputan bersantai-santai di rumah Ita pula.

Kaum ibu : Zura & Ayu

Kaum Bapa: Shah & Encik Bubu

Seribu kali sayang, selepas mereka pulang, hajat di hati ingin bersantai dengan mereka yang lain, tetapi Lope dan Obiya pula buat perangai.

Lope & Obiya - buat muka comel sebelum buat perangai.

Sorry Ita, lain kali nak sangat pergi melepak rumah Alisya Qaireen. Kami nak sangat mandi pool kat sana. Maybe lepas ni, nak minta Ummi & Abi Sarra buat acara pot-luck yer, kami nak serang. Nak pergi saje-saje, ku malu :P

p/s: tahun 2011 ni, nak jumpa lebih ramai blogger yang dianugerahkan anak istimewa. jika ada yang bertandang ke Putrajaya, silalah berhubung. Nak jumpa yer. Jangan segan-segan.


4 comments:

Min said...

bestnye... bile nk leh jumpa korang semua ni...?

Puteri Nuur At-Terawis said...

bila kak min nak balik sini ;)

Bicara hati ibu aisya said...

Nanti kita ngedet lagi yer.xpuas borak arituh.

Ummi Alisya said...

boleh aja dear. asalkan kene tarikh ita tak bekerja. maklumlah, 5 minggu sekali baru dapat off day hari ahad!

nanti kite roger2 erk... rindu nak bergomolan neehhh!!!