Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

15/01/2011

Maxis Om Nom Nom - Restoran Tarbush Delicacies Sdn Bhd

Yeay! Kami dah sampai :D




Kat mana? Kat sini!!!

Destinasi Kedua:
Restaurant Tarbush Delicacies Sdn. Bhd

Suasana kat dalam ;)

Dan kami dapat ini :D *terima kasih Tarbush*

tengok si Ili nie, seronok dapat goodies bag.. :)

Welcoming drink :P

Pengalaman yang menyeronokkan untuk ke Restoran Tarbush ini.. Walaupun beberapa kali tersesat, akhirnya kami Nasi Lemak Pedas berjaya sampai dengan jayanya. Staff dan manager restoran ini amat baik hati sebab apa???mereka sambut kami dengan layanan 1st class...wow memang keletihan kami terubat la melihat kesungguhan staff ini melayan kami di meja..

Lokasi restoran ini agak tersorok TAPI menarik untuk dikunjungi sebab exclusive sangat. banyak cerita yang mereka beritahu.. salah satunya Tarbush yang real..maknanya AWAS..jangan pergi Tarbush seperti di Ampang tue sebab restoran itu menggunakan nama Tarbush Delicacies secara tak sah...alamak...penyataan ini telah diberitahu oleh manager....

Okey..let's see menu yang dihidangkan oleh staff ini..



Makloba Lamb : RM 24.00++
"sangat lembut lamb itu"
nasinye pun sedap...
next

Mussaka Olives Oil : RM 15.00++
"sedap sangat..tambah-tambah makan dengan roti pita"
"campuran terung, kacang kuda..sedap giler...."


Mahalabia : Rm 10.00++
"alamak..desert die memang world class...."
"tengah letih-letih, dapat pulak hidangan dsert nie"

Kibbeh : RM 18.00++
"orang kelantan kata nie cek mek molek tapi kat sini lain"
'apa yang lain??sebab kibbeh nie dihasilkan dari lamb.."

ops lupa..sebelah kibbeh tue ada pickles..
pickles nie memang dihidangkan once customers sampai...
buat pencuci mulut


kita zoom sikit pickles nie...
see...yummy...

okey..kenyang giler...maklum la dapat makanan South East..dah macam pergi sana...apa lagi..ayuh peminat jalan-jalan makan, kita terjah Tarbush Delicacies ini...ingat pergilah restoran Tarbush yang origional... jangan pergi yang cetak rompak :)

okey..nie full address nya :
Tarbush Restourant
SUNWAY
LG2.123, Sunway Pyramid, 46150 Petaling Jaya
Tel : +603-5633 9222 Fax : +603-56355922

Lupa..untuk menjaga kualiti makanan, restoran ini hanya memasak nasi sahaja dan hidangan adalah daripada Restoran yang terletak di HQ mereka di Sungai Besi.

Rating : 4.5/5...











4 comments:

LiLy KnoTWiSe said...

go go puter!

Megat Iskandar At-Terawis said...

From the looks of it, very delicious. Price is also reasonable. Will add this restaurant to my future dining list.

Syieda said...

yummeehhh..go..go..go k.put... =D

AhHcOmEy said...

Makloba itu nampak sangat menawan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
okey wajib g