Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

04/01/2011

Gelagat orang merajuk

Hari minggu adalah hari yang paling ditunggu sebab boleh layan kesayangan hati di rumah. Ini adalah sedikit cerita aktiviti di pagi Ahad pertama didalam tahun 2011 - breakfast bersama. Yeay!

Mama cakap big girl boleh makan sendiri dan duduk di kerusi orang dewasa, jadi Obiya pun berlakonlah jadi orang dewasa. Breakfast dengan scramble egg je pun :P Tapi, memandangkan scramble egg tu lebih banyak dimakan oleh meja berbanding Obiya, si Abah pun dengan niat baik nak suapkan untuk anak daranya seperti dalam gambar dibawah.

Seribu kali sayang, dalam hati sudah tersentap dengan Abah yang tiba-tiba amikkan sudu ditangan Obiya. So, start buat muka T_____T

Si Abah cuba memujuk si anak daranya, tapi boooo-layan!

Abah plak cuba pujuk si anak daranya, tapi Obiya tetap buat muka dan guna tagline
'do-i-look-like-i-care-?'

Fine! Tanak kawan Abah, ajak makan sama-sama tapi nak suap plak.
(baca dalam nada merajuk)

Muka merajuk dan muncung empat belas dan tetap super cute di mata mama :P

14 comments:

Baby Tiger said...

huhuhu mana dapat perangai merajuk ni ye??

Puteri Nuur At-Terawis said...

Anim,

Haip! Datang dari Encik Bubu :P

ieda said...

apasal muka abah nampak garang?
puteri..merajuk duduk diam2 takpa...kalau nabila merajuk,habislah semua pinggan tu dia tolak ke bawah.

jie said...

memang super cute :) dimata saya juga

Min said...

comey la... geram la cik min, nak cubit ja pipi tu rasa! pandai sungguh!

eMMe said...

sweet nye obiya~

Bicara hati ibu aisya said...

Alololo..tomei-tomei obiya merajuk yek.So cute..

Puteri Nuur At-Terawis said...

Ieda,
Encik Bubu memang macam itu ghupanya :P Namakan Puteri, kenalah sopan tapi kalau super duper majuk, habis dia baling je semua tu ;)

Puteri Nuur At-Terawis said...

Jie,
Kan? Kan? *sambil-kelip-kelip-mata*

Puteri Nuur At-Terawis said...

Min,
Syukur sebab Allah bagi peluang melihat manusia kecil ni membesar seperti resamnya anak-anak lain. :)

ann @ hatiberbunga said...

hahahaha..!!! so sweet..!!

ICAZIESYIRA said...

obiya!
macam anak dara dah.
geram aunty nengok ok!
sweeet little girl

Min Min said...

oh Obiya.....funny la...

Farid Hanif said...

Expression Megat sungguh priceless. Hahaha