Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

10/01/2011

Asma datang lagi!

Bunyinya macam 'Tora - datang lagi'

Okey, sila siryus.

Semalam 2 kali pegi Emergency kat Hospital Putrajaya bawa Lope yang asma. Kali pertama pukul 2. Amik neb sekali, lepas tu terus mulut Lope tak henti-henti membebel. Suka dengar dia membebel. Ada record suara dia, tapi tak tahu macam mana nak tampal suara saja kat blog. Lepas tu, balik rumah dalam pukul 4 petang Lope dah okey, nampak back to normal.

Ingatkan dah takde apa-apa sebab makan ubat pukul 6 petang. Alih-alih, pukul 12 Lope asma lagi. Dia nangis aje. Kami suami isteri bawa lagi sekali dia ke Emergency. Amik neb sekali lagi dan balik rumah pukul 4 pagi. Wah! Mata dah layu sangat-sangat ni. Kami semua tidur. Bila bangkit pukul 7 pagi, Lope whizzing lagi sekali. Nak tak nak, sms boss cakap masuk lewat sebab bawa Lope ke klinik sekali lagi amik nebulizer. Nasib baik tak kena warded.

Lepas amik neb - 3 am + di hospital Putrajaya

Lope selepas amik neb :)

One thing yang nak share, setiap kali selepas amik neb, dia akan bersuara seperti sedang bercerita yang dia tengah sakit tadi. Macam semalam pun, Lope pandai tiru bunyi yang saya suruh. Ada tiga perkara yang dia tiru dan saya tahu dia faham arahan.

3 comments:

ICAZIESYIRA said...

owh! rindu dengan lope :D
mama beli la nebulizer tu letak kat umah. hehe

Bicara hati ibu aisya said...

Cepat sihat ye lope.. :)

eima said...

tbah bwetui k.put nih ..bkn sebarang org Allah nk duga hamba die ..hanya yg layak saja ...