Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

13/12/2010

Puteri Jr. @ KLCC Park

Jika bawa saja Puteri Jr. ke mana-mana taman, ini adalah ekspresi wajahnya apabila saya lepas dan biarkan sahaja dia menerokai alamnya sendiri.

Wajah ini sahaja sudah cukup menceritakan bahwa dia sangat happy bila dibawa ke taman. Lumrah seorang kanak-kanak, kan? Kali ini juga, tiada lagi sesi berebut turn nak main dengan orang lain, tetapi seorang kanak-kanak perempuan yang sungguh bertamadun yang berbaris menunggu giliran dan cuba bersosial serta berinteraksi dengan kawan-kawan sebayanya. Antara perkara yang saya perhatikan Puteri Jr. semakin improved adalah:

Skill naik tangga. Kalau sebelum ini, dia agak gayat apabila menaiki tangga. Tapi kali ini, dengan penuh steady dia melangkah dengan yakin seorang diri. Sudah saya pesan pasa Bibik agar membiarkan dia bermain sendiri, biar dia bersosial.


Ini pula masih kerana gayat, Puteri Jr. gayat bila berdiri di atas jaringan begini. Lihat masih berpegang. Muka pun dah tak boleh nak senyum-senyum dah.

Sebab dia pernah jatuh disebabkan ketinggian dulu, sekarang dia cukup berhati-hati bila dia rasa macam jauh untuk melangkah. Sedaya upaya berhati-hati. Kalau tak pernah sakit, bila nak pandai, kan?

Dan ini, scene yang paling saya suka lihat. Yakin dan seronok!

Bila kepenatan bermain, dia berlari ke arah stroller abangnya dan terbongkok-bongkok disitu. "Phia nak apa?" tanya saya. Segera dia menunjukkan beg susu dan berkata "Mama, nak.." sambil menunjukkan beg susu. Oh! Rupanya dia dahaga. Comel je nak susu :P

Selepas minum susu, kembali aktif. Lihat saja pada gambar-gambar ini buat saya rasa macam ada anak dah besar. Terlupa satu fakta bahawa Puteri Jr. belum pun mencecah usia 2 tahun lagi. Lihat ni, gambar anak dara saya..

Macam umur dah nak cecah 4 tahun!

Macam dialah kakaknya ;)

So anak dara, kan? ^^

Dan, ini bila diajak pulang berkali-kali tapi tak nak balik, ini adalah cara terakhir dan dia surrender mengaku kalah :P

** angkut bawa balik! **

p/s: Mama Jiey, entry ni sengaja takde gambar budak-budak handsome sebab takut tenggelam pula si Phia. :P

8 comments:

Hidayahmk said...

Suka tengok Phia main!

Phia nampak matured la Kak Sue!

eMMe said...

phia ko cumel la puttt...bile la aku nk ade anak comel cam phia ni putttt...huhuhuh....

MY HEART said...

Dah besar dah phia.. makin comel ^_^...


rasa nak geget pipi dia...

Cik Jue said...

pandai dan comel pulak si adik

Yasmin Nabilah.. said...

hehe..ina suka part gambar last tuh.. :)

Lama betul tak jumpe phia ngan idris..huhu..bila nak dating2 ni mama put..

[-suziey-] said...

comelnye la puteri jr :)

hai salam ziarah..i folloooo :)

Min said...

sampai kena angkut... mcm tu la ank2 kak min masa kecik2 dulu. skrg dah paham bahasa... tak yah angkut mcm tu dah... hihihi! cute la si phia ni!

ICAZIESYIRA said...

phia!
comel!
macam anak dara ok..
dan muka mmg fotostat muka encik bubu
:D