Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

18/08/2010

am not good in saying 'good-bye'

yes, I am!

Selalunya cerita saya di blog ini berkisar kisah mengenai saya sebagai seorang isteri, ibu dan adakalanya sebagai anak. Hari ini, saya tiba-tiba terasa ingin berkongsi mengenai seseorang yang sejak akhir-akhir ini sungguh mengganggu kesejahteraan saya.

Ini bukanlah entri untuk melepaskan geram dan amarah saya kepada seseorang. Saya berpuasa dan saya tidak berminat untuk menulis entri memarahi atau memaki hamun sesiapa disini. Hari ini saya ingin menulis mengenai kesedihan yang ada dalam hati saya.

Di pejabat saya, ada seorang perempuan bernama Aziah. Orangnya berkulit sawo matang dan bermata empat. Diawal perkenalan kami, saya tidak menyimpan sebarang prejudis apabila melihat gadis kelahiran Labuan ini. Dia sama sahaja seperti mana-mana pegawai baru yang datang bertugas ke bahagian ini. Pada mulanya, tanggapan pertama saya mengenainya dia sedikit gelabah. Sudah menjadi adat, mana-mana pegawai baru begitu lagaknya.

Hari semakin hari, tanggapan saya padanya mula berbeza. Saya melihat kesungguhan dan ketekunannya dalam budaya kerja sehari-harian. Malah dia juga kalis rasa. Jeritlah apa sahaja padanya, dia masih begitu. Malah, untuk mengurangkan stress, kami sama-sama bergelak ketawa apabila dia dimarah oleh Boss. Bukan kami merelakan dia dimarah, tapi apa lagi yang perlu dibuat? Menangis tidaklah perlu. Malah kami sering bergelak ketawa dengan perkataan ini 'Are you stupid? Yes, I'm stupid boss' LOL!

Nampak namanya?

Saya pendekkan entri ini. Saya tidak mahu menulis panjang-panjang buatnya. Hari ini secara rasminya dia bukan lagi didalam pasukan saya. Walau mungkin saya akan nampaknya setiap hari, namun saya tahu ianya tetap tidak akan sama.

This is what she wrote :(

So kawan, selepas ini saya sudah tidak mendengar orang bercakap separuh-separuh lagi, saya sudah tidak mendengar bila bercakap dengan boss dia akan kata 'aseyre' dan saya tidak akan melihat lagi Jujue bergosip con-ceng-con-ceng dengan anda lagi. Haish, it not easy to let you go la Jia, but we have to.

Me and Jia, this morning after penyerahan tugas :(

Jia, Good luck di tempat baru. Be strong. Enjoy the new task. If you need an ears to listen to you, you know where to find me. If you need a shoulder to cry on or a hug, you can consider me. Im quit hug-able you know :)



7 comments:

Ezzah said...

muka kak put dgn jia nih pun ada iras2. :)

alyyani said...

put, familiar la muka kawan put ni. org kelantan gak ke? kalau bukan, bukan la. muka dia mcm coursemate alya dulu. takpe, jauh dimata, dekat dihati :D

eima said...

ade iras la..tu yg serasi...

LiLy KnoTWiSe said...

put sedih wooo.... tankiu for writing an entry bout me.. sedihhhh uwaaaa.. jgn risau sya pndah tpt dudukkkk jer... hehe... love u all mmuaahh mmuuaahhh!!

p/s kami mmg seiras hehehehe

eMMe said...

oh..ni ke Cik Aziah, baru ku tahu...bfore this juz in the phone...slmt maju jaya Cik Aziah...
hurm..put, cam kembar la,,hiks~

Noina said...

muka korang hampir sama la..:) ada 'kimia' :)

Miss Layaleya said...

sama bulat... bulan penuh:)

oh, airmataku mengalir bc entry ni.. sgt poyo rsnya tp hanya kita yg tau apa rsnya dlm situasi begini wlaupn masih di dpn mata..

huk! huk!