Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

20/06/2010

Selamat Hari Aboh :-)

Aboh eh?
Yeppe! sebab saya panggil ayah saya Aboh :P

Jujurnya, saya tidaklah percaya pada hari-hari tertentu sahaja untuk saya ucapkan sayang saya pada lelaki yang bergelar ayah. Saya, insan kelapan yang lahir ke dunia ini menjadikan ayah saya seorang Aboh. Pergh, lapan kali dapat title Aboh you. I know, he must be proud of me :P

Oh, and I miss you sooo much
Saya tahu, Aboh saya tidak akan membaca coretan ini lagi, dan saya tahu, jika Aboh saya masih ada dimuka bumi ini, saya pasti dia akan berbangga dengan catatan saya ini mengenainya. Aboh kemungkinan akan membaca berulang kali catatan ini, dan kemungkinan juga Aboh saya akan meminta kakak saya CC untuk print entry ini dan disimpan didalam diari agungnya dengan catatan 'my youngest daughter wrote this and I am really touched by those words. She is my tiny little girl who just turned to be huge nowadays'

sobs. sobs. sobs.

I love you then, now and forever!
*thanks Bubu, rasa macam quote UMNO weh!*
|Rest in peace|
Al-Fatihah

Saya juga bangga, kerana saya juga mampu menjadikan lelaki ini juga seorang ayah :-) Anak-anak saya memanggilnya Abah. Tidak pernah sekali dalam hati saya merasa kesal kerana mengandungkan benih-benih darinya untuk disemai.

Oh OK, mungkin ramai yang heran, lelaki manakah yang saya tempek gambarnya di sini? Alahai korang, inilah Encik Bubu saya :P Okey, okey, nampak macam saya super impose gambar jadi kurus eh, OK saya, taruk jadi lelaki yang anda lebih kenali :P

Okey, sekarang lebih sesuai, kan? Iyelah, dia kurus ke, bulat ke, panjang ke, leper ke, 4 segi ke, dialah Encik Bubu saya :D *ayat bodek* Dialah abah kepada Megat & Puteri Jr. dan dialah seorang abah yang saya rasa baru 5 kali je kot tukar diapers anak dengan tangannya sendiri. Hahahahha :P Tapi, saya masih calonkan dia sebagai abah yang terbaik untuk Megat & Puteri Jr. sebab they don't have any other option pun :P LOL *gelak guling-guling*

Our early days as parents ;-)
Encik Bubu saya bukanlah boleh:

- mendodoikan anak-anak tidur tanpa bantuan saya;
- membancuh susu tanpa bertanya kepada saya berapa banyak sukatannya;
- menghafal setiap jenama susu dan diapers anak-anak;
- mengetahui apa rancangan kegemaran Puteri Jr. ; dan
- hidup dengan Megat & Puteri Jr. tanpa saya.


Early days of Puteri Jr. : Like father, like daughter

Tapi, saya cukup bangga, bersyukur kerana dikurniakan seorang suami yang mampu menyayangi saya diwaktu saya bulat sedikit dan bulat banyak seperti sekarang, saya bangga kerana Encik Bubu tidak pernah walau sekali malu untuk memberitahu dunia dia mempunyai seorang anak kurang upaya yang sangat kacak, dan Encik Bubu tidak pernah melarang saya dari mendidik anak-anak mengikut acuan kami tersendiri. Acuan sendiri dengan menyuntik semangat juang Megat Jr. melalui lagu-lagu Uncle Faizalnya. Itu sudah cukup :-) Allah mengurniakan saya Encik Bubu untuk saling melengkapkan, cuma saya hairan kenapa kami diberi sama tara kecomelannya sejak akhir-akhir ini.

To daddies out there
Happy Father's Day!
The greatest thing a father can do to their children,
is to love their mother! - smnasarudin.

1 comment:

Baby Tiger said...

happy abah's day jugak untuk abang is. terima kasih kerana jaga kakak saya yang comel dengan baek. :)