Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

27/03/2010

My Date Night

Yeay!
Baca sipnopsis dari Nuffnang dah buat macam nak jerit *nak pergi tengok* nak pergi tengok* Nak menang 2 passes nak tengok dengan Encik Bubu sayang~* |dan-dan tambah sayang kat belakang|

Nuffang minta tulis Most Memorable Date yang pernah saya alami. Huhuhu, ini suka ni buat karangan ceritera chenta begini. Kalau nak tulissemua, banyak sangat. Berjimba ramba dengan Encik Bubu. Dahulu, waktu zaman muda-muda remaja, zaman saya yang telah menjadi isteri dan bukannya seorang ibu *maklumlah 3 tahun kahwin baru dapat Idris* saban minggu saya ke Kuantan. Waktu itu saya bekerja di KUSTEM. Malam jumaat sahaja, kami pun bergerak la ke Kuantan. Masa tu naik kereta kancil putih je WGE352. Hahahaha~*

Siap check-in bagai *al-maklumlah, masa tu dalam mood honeymoon sokmo* Kos kami dating lebih mahal dari harga tiket doh. Nak buat macam mana, Terengganu masa tu takde cinema. Kelantan pun takde. Sadis kan. Ada satu kali, Encik Bubu reserved tiket 2 minggu lebih awal. Tahu nak tengok cerita apa? Cerita Star Wars Episode 3: Revenge Of The Sith dalam tahun 2005. Kami balik awal dari kerja, meredah jem perjalanan selama 3-4 jam dari Kuala Terengganu ke Kuantan demi Star Wars.

Kami sangat teruja sebab kami memang ada semua koleksi Star Wars. Encik Bubu terutamanya yang sanggup memandu jauh-jauh dan sanggup berhabis sakan dengan janji dapat berdating dengan saya sambil menonton. Oh, our date night sangat seronok tambahan pula diserikan lagi dengan acara jalan-jalan cari makan di sekitar Kuantan. Itulah jawabnya kenapa kami 'secomel' ini hari ini. Tapi mengenangkan susahnya those days kami nak menonton, yang menjadikan kami sememangnya menghargai Nuffnang kalau dapat kasi 2 tiket ni untuk kami. Harapnya dapat dan bolehlah berjimba ramba lagi sekali dengan Encik Bubuku :D

3 comments:

IrinaSairah said...

kak put...sampai la ni pun ganu takdok cinema lagi...huhuhuh

::Mrs.Bubu:: said...

tu la pasal, kan? bilalah nak ada.

sue said...

put cik wan suke la cara pu didik anak.blaja mana.ado ko bli buku ke ape.bg la ckt information dlm mendidik anak kat cik wan.