Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

18/01/2010

One year younger towards the grave, erks!

Sengaja saya menjalani proses isolasi di hari 18 Januari 2010. (Read: Semalam)


Saya tidak dapat ditemui di facebook.

Saya tidak dapat ditemui di ::my.little.secret::

dan;

Saya juga tidak dapat ditemui di Y!Messenger.
Kalau boleh, sepatutnya saya juga tidak ditemui di pejabat.
Tetapi, apakan daya, boss tak bagi cuti.


Oh! sungguh hebat saya menyorok dan mengasingkan diri.
clap!clap!clap! Saya suka!


Seronok apabila sesekali saya sendirian begitu tanpa hubungan dengan dunia maya, terutamanya di buku mukaku. Selalunya, penuh email saya dengan notification dan sebagainya, tetapi di hari 18 Januari 2010, keamanan melanda diri saya. Saya sengaja memilih untuk datang sedikit lewat ke pejabat. Menjelang 18 Januari, saya bersama Encik Bubu sedang berseronok bagai menonton di OU, melihat stunt dan aksi bersahaja Jackie Chan. Sesekali sofa empuk dan duvet di dalam panggung membuatkan saya terasa seperti dirumah. Bezanya, tiada jerit gelak Idris dan Sophia yang agak mengurangkan keseronokan itu. Sedang saya ralit menonton, saya dihidangkan dengan hot dogs dan cofee panas. Ah, lengkap rasanya seperti menonton dirumah, terima kasih Encik Bubu di atas sepasang tiket Gold Class itu. Saya ternyata suka!



Dan pagi ini, saya bersarapan di Old Timer Kopitiam, bersama Encik Bubu yang sengaja mengambil cuti meraikan hari 'matang' saya setahun lagi. Seronok sesekali meluang masa berdua. Seronok sesekali saya 'dirosakkan' dengan layanan yang berlebihan. Mungkin adat untuk Encik Bubu, memberikan saya 'kelainan' di hari 18 Januari untuk saya. Sudah 5 kali saya menempuhi hari 18 Januari bersama Encik Bubu, dan ternyata setiap kali detik 18 Januari muncul, Encik Bubu tidak pernah mengecewakan. Terima kasih ye. Saya tidak pernah meminta layanan istimewa, namun Abang tak pernah menghampakan. Terima kasih ye, kerana membekalkan saya dengan detik-detik indah sebegini, untuk saya catatkan perjalanannya dalam hidup saya hingga ke hujung ranting usia. Kenangan yang indah ini untuk saya kenang, selagi jasad dikandung badan, dan untuk tatapan anakanda-anakanda kita di kemudian hari.



Mungkin kasih dan sayang kita tak setanding Laila dan Majnun, tapi saya yakin cinta Nuur dan Iskandar lebih utuh berbanding semuanya. Semoga Dia memanjangkan jodoh dan pertemuan antara kita.Dan, semalam juga, teman-teman di pejabat juga meraikan hari gumbira saya. Terima kasih.


Saya suka kek ini!
My-a-year-younger-cake :)

Saya suka pizza ini!

The rider and the runner of the day :*

Patutlah bila saya tanya Jujue kemana? Sekejap jawabnya ke toilet, sekejap jawabnya ke atas. Terfikir jugak, rasanya tiada apa-apa yang segera untuk naik ke pejabat Abang Zulku di tingkat itu. Same goes to Kak Rafid, kehilangan. M-I-A. Rupanya, ke Domino's kamu sekalian. Terima kasih la yer.

An evil in disguise. Seriously, I like the way I look.

An angel in disguise? Uh, so not me.

Me, capturing the moments.

Dimalam harinya, FIL mengajak menjamu selera di Ariana, the Iranian Cuisine Restaurant at Cyberjaya. Terlupa bawa kamera, aduh terlepas satu momen indah lagi. Thanks Abah.

Saya juga menghantar SMS ini kepada Cik:

"Hari ni, umur Sue dah 28 tahun. Terima kasih Cik atas kasih sayang kepada Sue selama ini. Bertuah Sue ada seorang ibu seperti Cik. Doa dan keberkatan Cik yang Sue harapkan.Maafkan dosa dan salah silap Sue selama ini"

Tiba-tiba saya jadi syahdu. Tanpa Cik, tidak mungkin saya tidak akan berada disini hingga ke hari ini. Saya mencuba untuk menjadi anak yang baik, menantu yang dapat menyenangkan hati mertua, isteri yang membahagiakan hati suami, ibu yang penyayang, adik yang manja dan suka menyusahkan abang-abang dan kakak-kakaknya (hahhahah! sayakan adik) dan untuk senangnya, to be a better person.

Dalam banyak-banyak SMS/email yang saya terima semalam, satu ini ingin saya kongsi. A 'gentle' reminder dari KakYan. KakYan yang pakai tudung purplr yer, si tengah yang comel bangat itu Tun dan yang ehem ehem kiut miut yang pakai tudung biru tu yang lahir pada 18 Januari :*
"One year younger towards the grave. Just tazkirah. I pray for your many happy returns. A year wiser, ok?"
Something to ponder, ain't it?

*
*
*
*
*

To: Me

Happy Birthday


The birthday mama :*

From: Mrs. Bubu

p/s:

* Some of the pictures are from Fahiya's cam. Thanks babe.
** From now on, I'll addressing my hubby as Encik Bubu in ::my.little.secret::

13 comments:

MRS. K said...

hepi belated besday kak put!

Emmy said...

Happy belated birthday 2 u! Awak keje di bhgn/kem. mana ye? Di putrajaya kan?

jUliANa^sAlLeh said...

LUVX YA SISTA!!!

Rofaizal Jaafar said...

happy birthday.. moga panjang umur murah rezeki.. aminnn..

Zety Zin said...

happy belated birthday!!

MY HEART said...

Happy balated besday dear..
wish you many happy returns...

~Puteri-Nuur~ said...

[MRS.K]
terima kasih, saya makin tua.

[emmy]
thanks. saya di putrajaya jugak, parcel E :D

~Puteri-Nuur~ said...

[juliana ^salleh]
luv you 2,3,4,5 and infinity :P

[rofaizal salleh]
terima kasih, semoga meniti di hari-hari bijak :)

~Puteri-Nuur~ said...

[zety zin]
terima kasih :)

[MY HEART]
happy belated birthday to you, too.

Aiydalela said...

epi belated befday put..
moga epi selalu dikelilingi anak2 yg cumil.. :D

-mamamia- said...

Happy Birthday Sue. Still remember me? You late brother's childhood friend. Dah lama akak tak singgah blog ni, too busy. Life is too hectic and challenging for a single mom with three kids without family support. You are so lucky to be surrounded with all the lovely people. Yeah, we can't have it all in life. That's how life works.

Emmy said...

hmmm..saya parcel E. KKM.

~Puteri-Nuur~ said...

[Aiydalela]
Saya semakin tua :)

[-mamamia-]
hi Kak. im greatful for the life i have, and the people dearest who keep on loving me, day by day.

[emmy]
saya di E3 :D