Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

30/10/2009

Gedangsa, Kunjungan ketiga

Rasa berbelah bahagi, sama ada ingin dibawa Idris ke Gedangsa atau tidak kali ini. Banyak faktor yang menyumbang; ketiadaan Encik Suami yang masih di Kuantan membantutkan rasa hati, suhu badan Idris yang turun dan naik (akibat alergy makanan) dan berpergian sendirian tanpa Encik Suami terasa seperti kehilangan separuh jasad lagaknya. Terima kasih Minmin, kerana sudi menjadi supir terhormatku pada hari itu, dengan mengorbankan masa untuk berdating bersama Encik Bf-mu itu ;) Terima kasih daun keladi, lenkali temanlah lagi ye.

Perjalanan kami bermula lewat hari ini. Jam 11 pagi barulah kami menyusur keluar dari Putrajaya. Itupun setelah kekenyangan bersarapan bersama Cik di Gate 1, Putrajaya, menikmati sarapan pagi orang Kelantan. Idris saya lihat duduk selesa sendirian di kerusinya. Tidak meragam, mengetuk-ngetuk buckle kerusinya. Nampak selesa, nampak segar.

Muka budak hepi

Kami tiba di Gedangsa bila jam sudah mencecah angka 12. Gembira bila terpandang Ita dan Ina. Sejuk hati melihat wajah-wajah comel Nabila dan Sarra. Kagum dengan kecantikan ciptaan Allah kepada anak-anak kecil ini. Terasa ingin mencubit pipi gebu mereka. Minmin nyata kagum dengan Nabila dan Sarra, tak putus-putus mulutnya memuji akan kekiutan budak-budak itu. Diaorang tu calon-calon untuk Idris, OK? ;) (sayang, saya tak ambil picture). Hari ini juga, pertama kalinya bertemu Aiman. Aduh, comel je. Geram bila tengok dia tidur di dalam pangkuan Mamanya Ida. Rupanya, itulah cara Aiman tido ye.

Kawan baru Idris , Aiman namanya :)

Pukul 3.30 ptg, saya dan Minmin membawa Idris ke masjid. Di sana, Idris dimandikan, makan kenyang-kenyang dan kami pun sama solat zuhur disana, secara bergilir-gilir. Kali ini, giliran Idris tiba pada jam 5 petang. Aduh, lewat sungguh. Saya sungguh kagum dengan memori Kak Raw terhadap pesakit-pesakitnya. Kalau di hospital, semuanya di catat dalam folder, tapi dengan Kak Raw, semuanya disimpan didalam memorinya. Selintas dia terpandang Idris, dia menegur 'lama tak datang ye' Saya mula rasa serba salah, dan saya diminta untuk membawa Idris saban minggu secara berterusan selama 5 minggu. Waduh! Terlalu banyak

Aduh, terasa cair hati saya melihat gerimis di matanya..

Setelah seketika, Idris berjaya ditenangkan

Pose dengan Minmin, the godmother :) Dialah supir, dialah peneman saya, dialah tempat saya dok potpetpotpet :P Thanks Min, for keep me company. I owe u big.

Supir + Babysitter in action. Sungguh ada tokoh OK. Terdiam Idris.. tahu apa dia buat?

Menperdengarkan lagu 'Sampai Syurga' kat Idris. Aduh, terus diam..

Kami bergerak pulang dari Gedangsa jam hampir menginjak ke pukul 6. Dua-dua kelaparan, sampaikan orang menjual buah di tepi jalan pun kami nampak 'lazat'. Di atas kelaparan itu juga, sempat kami melencong ke Shah Alam, mencari beberapa ekor ayam golek untuk dijadikan 'mangsa' kami.

Inilah mangsa-mangsanya. Dekat dengan KPJ Shah Alam, Seksyen 20 (kan Min?) Ayam sangatlah sedap (mungkin sebab kami tengah kebulur kot) First time makan ayam ni, masa Minmin dan Ned yang bawa ke rumah 3 minggu lepas. Yummy, sangat disyorkan.

Tiba di Putrajaya pukul 8 malam. Kakyan dan keluarga singgah di rumah, seronok melihat wajah Phia tersengih-sengih melihat Kaka. Idris hanya dibuka balutannya pada jam 9.15 malam. Tak pernah selewat ini. Kesian Idris, rimas.

Lega bila balutan dikakinya saya tanggalkan.

Muka ceria Idris Naquiyuddin :)

5 comments:

zali azali said...

salam...idris sihat?? thanks kak put sebab buh pic aiman yg macam sedih jer..huhuuh..kalau nak g gedangsa just roger je la..leh konvoi...g beli ayam golek kat seks 20 ekss...kat situ ada org jual kuih muih naik lori pick up daihatsu kan? sebelah org jual ayam golek..tu dulu saya la yg meniaga kat situ, sekarang sepupu saya plak yg buat...beli la kuih dia..sedap giler...

Jiey Mien said...

Wahh.. Supo gath pulok semo ado..
Ian ni toktau la bilo nk gi pulok..
Clash ngan skoloh dio la pulok ari sabtu pagi gak..
=(

jUliANa^sAlLeh said...

owhhh...
sgttt smart ituew rmbut kak put...ensome gler!!!!!
idris nieyh jd hyun joong pn ensome...rmbut pacak pn ensome...

xXhugs n kissesXx

Leen Die said...

lama tak tinggal jejak..tp selalu baca blog put..neway byk perkembangan yang telah idris capai..ummi leen bangga ngan idris..utk put lak ur ar superb mama..tak pernah kenal erti letih dan putus asa..tpkan put aku terleka dengan kehenseman idris lah put..hensem sungguh dia makin besar nie..berselere ayer idris mkn sekarang..put mcmana ngan maid br put tue?

Min Min said...

jgnla panggil diriku supir...
kuang3...
g jejalan melarikan diri tu pun ye...
wakakaka...