Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

20/08/2009

Beautiful Baby Search Contest

Tadi singgah blog Jue. Terpanggil plak nak join contest yang dianjur oleh Gugu Gaga Mea Zara, Beautiful Baby Search. Since Idris dan Sophia layak menyertai contest ini, mokcik dengan rasa ingin memeriahkan ruangan penyertaan ingin menyertai kedua-duanya (wah, mokcik giler contest ni)

Syarat-syaratnya adalah:

1. jd follower Mommy_Zara [dah jadi]

2. sila add banner di atas pada sidebar.. [dah add]

3. buat special entry utk contest ini dan sertakn sekali satu picture baby uols yg comey! dan satu picture baby bersama mommy atau daddy! kedua2 gambar akan diambil markah..

4. sile nyatakan skali nama baby dan umur baby. tips: gambar baby comey dgn aksi bersahaja tp masih mengekalkan kecomelannya mungkin menjadi pilihan juri

5 sila nyatakan bila gambar diambil.

6. link kn blog Mommy_Zara . sila tinggalkn comment bila dh siapkn entry k...

*****

Megat Idris Naquiyuddin bin Megat Iskandar

Tarikh Lahir: 12 April 2007
(2 tahun 6 bulan 8 hari)

Diambil semasa 1 Ogos lalu, Idris didalam stroller sedang menanti Mama yang tengah busy dok berrehearsal semasa reception Auntie Long kawin di POGH. Idris seperti selalunya, behave dan menanti dengan penuh sabar.

Sayang Abah! Mungkin itu yang ingin Idris ungkapkan didalam senyuman ini tatkala dipeluk oleh Abah. Gambar ini diambil pada 8 Ogos di Janda Baik sewaktu kami sekeluarga meluangkan masa bersama di kawasan air terjun disana.

*****

Puteri Mariam Sophia bt Megat Iskandar
Tarikh Lahir: 11 Februari 2009
(6 bulan 9 hari)

Sewaktu gambar ini diambil, Phia sedang mengantuk tapi dia sedaya upaya menahan matanya. Gambar ini diambil di Hotel Putera sewaktu kami ramai-ramai menanti abang sepupunya. Phia memang seorang yang sporting, aksi mulutnya yang muncung itu adalah cubaan pertama kali dia ingin mengikut gaya Mamanya yang tengah blabbing. Gambar ini dirakam sewaktu Phia berusia 5 bulan.

Gambar ini diambil secara candid pada 8 Ogos 2009 yang lalu di Janda Baik., suka dengan aksi Phia tatkala saya menyebut 'kamera' matanya yang bulat dan mulutnya yang muncung seperti berkata-kata, memandang tepat ke arah kamera. Tak banyak gambar berdua dengan Phia memandangkan gambar candid semua kena ambil sendiri, so muka Mama nya nampak separuh-paruh aje :P

So, itu sahaja. Menang kalah adat contest. Tapi, sekarang ni demam nak masuk contest aje.. :P Heheheh.


2 comments:

Mea Myra said...

GUD LUCK FOR BOTH OF YOU DARLING.. U GUYS SO SWEET..NANTI CHECK RESULT YE

Baby Tiger said...

geram kat tomato!!!!