Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

01/06/2009

Cerita Saya

Tengoklah saya, orang kata saya comel je, macam baby alive dan memang la kan, saya alive. Pipi saya selalu dijadikan sasaran tangan-tangan ganas kawan-kawan Mama dan auntie-auntie saya. Diaorang suka cubit pipi saya, tapi cubit manjalah. Mesti diaorang jealous ek tengok pipi saya yang labuh macam ni.. kan?

Sama ke? Ini baby doll Kakak, nama dia Kiki.

Mama panggil saya Phia.Lagi 10 hari, genaplah umur saya 4 bulan. Rupa-rupanya, seronok berada di luar perut Mama, cuma yang tak seronoknya bila Mama makan, saya cuma boleh pandang saja. Saya dah punya banyak kebolehan yang memberangsangkan kata Mama. Tengok yer..

Saya dah boleh duduk, tengok Tok macam bimbang-bimbang je saya ni OK ke tidak dalam Mumbo. Rileks la Tok, saya siap boleh senyum lagi pandang Mama yang dok snap picture ni.. tapi, sorrylah ye, ini gambar comot saya, sebab saya belum bersiram lagi ni...

Saya juga sudah mampu memegang botol susu sendiri, jadi Mama tak perlulah tolong pegangkan. Saya sanggup berkongsi masa itu untuk Mama memegang botol susu Lope. Saya tak kisah, Mama cakap sharing is caring ;) Betol, betol, betol (macam Upin dan Ipin cakap)

Saya juga mampu berdiri dengan tegak bila didirikan Mama. Saya teringin sekali untuk melompat-lompat seperti Lope bila didudukkan dalam Hop & Pop tu.. ish, nantilah. Mama cakap 2 bulan lagi, Mama masukkan saya ke dalam Hop & Pop tu.. sabar ye.

Oh ye, saya juga ada 2 kawan yang sering temankan saya bila saya keluar jalan-jalan dengan Mama dan bila saya nak tido..

Tengok.. ala la la.. comelnya Meow Meow ni..

Ini namanya Meow Meow. Sebenarnya, dia teman Lope, tapi Lope tak berapa gemor nak berkawan dengan Meow Meow, dan mengambil kesempatan yang ada, saya pulak yang suka dengan Meow Meow, sebab badannya yang gemok dan berwarna orange. Oh, itu tak ditambah lagi dengan matanya yang bulat. Meow Meow akan temankan saya setiap malam, sebab dia tinggal di dalam bilik Mama.

Ini pula Poo, pun juga kawan Lope. Poo akan temankan saya setiap kali saya keluar jalan-jalan dengan Mama, saya suka Poo. Warna dia hitam putih.. tapi sayang, Poo tak tahu nak bercakap macam saya bercakap. Takpelah Poo, janji Poo selalu ada tiap kali Phia guna stroller yer..

Ok lah, Phia dah mengantuk. Bulan depan, Phia cerita lagi pasal diri Phia ye. Tata!

1 comment:

nasaoji said...

adooii..best bcer..cam phia yg criter2...;p