Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

20/04/2009

Lihat dan dengar..

Lihat anak ini, dengar keletah suara dan gelak tawanya. Mungkin pada kalian, tidak memberikan sebarang makna. Tapi, untuk aku, ibu yang mengandung dan melahirkannya terasa cukup-cukup bangga apabila anak ini begitu ceria di sesi terapi cara kerjanya.

video

Moga Idris Naqiuyuddin sentiasa dan terus hadir menceriakan hari-hari mama yang mendatang walau dalam apa jua bentuk dan kejadian sekalipun. Sayang Mama pada Idris tak pernah surut, malah makin bertambah dari hari ke hari.

p/s: terima kasih di atas kata-kata semangat kalian. Aku terasa makin kuat. Saya seorang yang tabah, Insya Allah.

11 comments:

Baby Tiger said...

kak put, rolling2 tu untuk apa??

Amalina said...

Ya Allah, Idris is sooo handsome, cute adorable n clever big brother. Geram tgk dia, sporting nya therapy. Peluk erat2 utk idris n tak lupa his baby sister.
Wassalam.

Jiey^Mien said...

Ceria hari Mama Jiey!!

Noina said...

hehe..syok tgk idris buat golek2 camtu.nak tanya kak put..buat rolling tu untuk apa?mcm guling balak ker..?ina ada buat pada nabila tapi tak pakai kain.emm..tgk teknik tu mcm nak buat pada nabila lak..leh tau apa fungsi dia?

sronok tgk idris..Bila la Nabila leh dtg dgn sronoknya ke sesi terapi dia..huhu!

~Puteri-Nuur~ said...

[Anim]
Dibungkus dalam selimut macam popia untuk tu untuk Idris ada rasa 'warm and calm' sebab budak autistis ni suka lepas dan bebas macam tu. Ajar dia untuk rasa kemas dan selamat.

[Ina]
Kasi Nabila masa ye. Idris sendiri, setahun rasanya asyik menangis bila datang training. Tapi, alhamdulillah.. lama-lama dia dah get use to it. Insya Allah Nabila pun sama juga nanti.

are-za said...

salam...akak sy sguh sayu membace blog akak nih..(sory silent reader)..

tabahkan hatimu dlm menghadapi ujian tuhan nie yer..

(nama anak akak sme cam adk sy..na-q) tp akak pgil die idris yer..sguh cute n handsome..

Puteri's territory said...

Idris is so good looking. Geram. Apa rahsia Su dapat anak good-looking mcm ni? I guess both of you have good genes. Idris ada mcm muka Tun masa kecik kan?

~Puteri-Nuur~ said...

[are-za]
terima kasih sebab singgah ;) dulu ada juga ingat nak panggil idris na-Q tapi sebab semenjak dari dalam perut akak panggil dia idris, bila dah lahir.. rasa macam awkward plak nak panggil na-Q :)

[kak yang]
good genes? genes kita sama la.. hehehe. mungkin ada iras Tun masa kecik, tapi Sue rasa Tun lagi cute mute. Tapi Kak Yang, ikut fakta.. autistic kids selalunya good looking, Allah dah ambil satu yang lain, Allah gantikan dengan kelebihan yang lain.. adil, kan?

kak ja said...

Kja ulang tengok berkali2, Nuur!! Sgt sgt suka tengok perkembangan Idris..

Kja akan suruh Adik tengok video ni, sbb cita2 dia nak jadi physiotherapist.. She's gonna like it very much.. Dia mmg suka budak2 pun..

Juliana Latif said...

idris mmg good boy..tak nangis langsung kena bungkus...caya la idris...

nasaoji said...

kak PUT...amat cumei idris jelir2 lidah..

penerangan pd kak anim tu..bru kt tau...