Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

29/04/2009

Aiyo son, use your hand la darling..

Dia lahir untuk membahagiakan saya. Dia lahir untuk memberikan saya nikmat sebagai seorang bonda. Dia lahir untuk mengajar saya menjadi seorang yang tabah. Seorang yang kuat. Seorang yang cekal. Lahirnya dia ke dunia, setiap satu saat tidak pernah saya kesali, malah berbangga memiliki anak sepertinya. Dia, anak saya yang sangat baik.

Untuk tatapan manusia yang punya hati, saya persembahkan video ini. Video ini dirakam sewakti sesi terapi cara kerja baru-baru ini. Saya bangga dengan anak saya, meski mungkin 'tiada' sebarang keistimewaan pada pandangan mata orang lain. Kalau diperhatikan pada Idris, dia langsung tidak mahu menggunakan tangannya. Dia lebih rela menepis bola-bola kecil ini dengan mengembang kuncupkan hidungnya dan menolaknya dengan lidah. Aiyo son, use your hand la darling..

video

7 comments:

IrinaSairah said...

u're very cute la idris..
chayok-chayok..

OyenG said...

idris....

nanti teacher zilla datang...
bukan setakat tangan... kaki pun boleh lah mama idris....... betul x idris cayang...... hehehehehhee

Min Min said...

ape pn, big boy min2 ni still rajin n patuh pd mama dia utk wat fisio drpd wat prangai kan...
its ok for him la kak...
lama2 dia akan tau...huhuhu

Baby Tiger said...

heheh chumey idris nih.. chaiyok!! so kak put, macam mana progress ide nih?

Amalina said...

salam, suka tgk idris in action, comel dia, geram.

Ogie said...

Idris....

Aunty doakan Idris yang terbaik....sayang dia....tahniah ibu Idris...kerana Allah kurniakan awak anak istimewa.....awak bertuah...bersyukurlah....

Watie Aziz said...

OMG, this Idris is very lovely lah dear!! sedey & sayu sebab i tetiba teringat kat arwah sepupu i (pangkat adik) ,nama dia Atiqah Fatin. Dia pun special baby -cerebral palsy ..lahir normal tapi masa 3 bulan tak silap, dia selalu kena kejang2 ..then terus efek otak ..semua badan dia jadi soft sgt .. sampai u boleh bukak kedua-dua kaki dia cam buat split sambil dia terbaring ..

idris is 100% better than her ..dia hanya terbaring sahaja..muka pun sangatlah cantik, putih(lebih putih dr idris sebab jarang keluar rumah ..) hidung mancung, satu calit kudis pun takder kat badan ..

bila i tgk idris angkat tgn dlm video nih, i terkenang kat dia ..(whoaa..sedeynya ..) dia meninggal masa umur dia 15 tahun ..few years back .. sempatlah i mandikan mayatnya ..1st time mandikan mayat & i rasa, itulah tubuh tercantik pernah i tgk .. suci betul ..memang syurga tempatnya ..

nuur,kadang2 kita rasa kita susah, kita tak sempurna, but believe me, ada org lagi susah, lagi tak sempurna dan lagi banyak masalah dr kita kan ..cuma kita tak nampak sebab mungkin kita hanya pandang masalah kita jer ..( i pun ingatkan diri i sama ..)

tetiba i rasa sedey tgh2 malam buta nih..ehhehe.. maybe i teringat sepupu i tuh .. :)

i suka tgk idris bg tindak blas pd u..u raji2n buat aktiviti utk dia ..bua tanpa jemu ..buat ulang2 .. insya allah banyak peningkatan ..