Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

24/03/2009

Mum of The Year Award

Sesungguhnya, dengan tak malunya saya dan dengan rendah dirinya pergi collect award ini di rumah Jiey. Sebenarnya, Makcik tak perlukan pengiktirafan dari sesiapa untuk menjadi Mom of The Year, cukuplah anak-anak Makcik tahu, yang Makcik dah buat yang terbaik untuk diaorang dan berkorban segala penat lelah hanya untuk memberikan mereka berdua kesempurnaan hidup di dunia dan di akhirat.

Bila dah dapat award ni, kalau macam artis.. diaorang suruh buat ucapan, tapi untuk blogger ada syaratnya. Makcik kena jawab ni. Tak kisah, memang Makcik suka pun :)

Admit one thing you feel awful about (involving being a mom) Once you've written it down, you're no longer allowed to feel bad. Remember you're a good mom.

Idris:
Satu perkara yang sangat-sangat Makcik kesal sangat hingga ke hari ini adalah sebab Makcik kurang berusaha membawa Idris ke kelas Fisio sepanjang tahun 2008. Makcik sangat-sangat terkilan, sebab ketidak upayaan Makcik membawa dia ke Fisio (faktor baru bertukar tempat kerja & masa tu Makcik mengandungkan Sophia) perkembangan Idris stucked kat tahap yang sama.

Sophia:
Tiada exclusive BF untuk Sophia. Langsung tak ada. Kesian Sophia.. kalau masa Idris dulu, sempat juga 2 minggu Makcik BF kan dia.

List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or the kids love about you.

Idris

1) Mama sukakan bau rambut Idris, tak kiralah lepas mandi atau belum. Lagi busuk, lagi Mama suka. Sebab Idris anak Mama, darah daging Mama.

2) Mama suka usik Idris dengan cakap "Mama nak makan anak Mama.. Mama nak makan armpit dia.. hmmm, sedapnya. Mana Abah beli ni?" dan Mama suka tengok Idris ketawa menahan geli sambil tolak-tolak muka Mama dan sambil sebut "Mamamamamama"

3) Mama suka bila Mama panggil "Mana dia anak Mama?" dan Idris akan menolah, pandang mata Mama dan jawab "hmm.. hmm" dan tiap kali juga Mama akan ajar dan pesan "Lain kali, anak Mama jawab Ye Mama. Tau?" dan Idris akan terangguk-angguk. Nak tahu kenapa Mama suka? Sebab Idris tak suka memandang mata orang bila bercakap dengannya, berbeza Idris dengan Mama. Idris anak yang patuh,kan?

4) Mama suka sangat nak tidur dengan peluk Idris. Sebelum Sophia lahir, Mama tak boleh tidur kalau Idris tak ada disisi dan Mama juga tahu Idris juga begitu. *Hugs Idris*

5) Mama suka tengok Idris ragging Abah, dan Mama suka bila tengok Abah melayan kerenah Idris. Walau tak banyak, sedikit sebanyak Idris dah sekolahkan Abah macam mana nak layan Idris. Syabas beti!

6) Mama suka suapkan Idris makanan. Idris makan banyak especially Mushroom soup kat Chili's.

7) Mama suka bila Idris bersungguh-sungguh buat terapi bersama Mama di rumah, meski dengan therapist di hospital Idris tak layan. Mama suka bila semua usaha Mama berbaloi. Mama suka bila perkembangan Idris meningkat dengan mendadak bila Mama sama-sama usaha dengan Idris. Kata Abah, Mama ada the midas touch, tapi kata Mama, Mama buat dengan penuh kasih sayang dan tak lepas memohon doa dariNya untuk sebuah kesempurnaan buat Idris. Amin.

Sophia

1) Mama suka bau masam anak Mama, especially yang bau muntah susu. Hahahaha.

2) Mama suka Sophia menangis manja, even di tengah malam sekalipun.

3) Mama suka bila Sophia tercari-cari dimana Mama. Bila Mama panggil Sophia tertoleh kiri dan kanan. Bila tak ketemu, Sophia terisak-isak manja.

4) Mama suka expression Sophia waktu Mama mandikan Sophia dalam bath tub. Muka puas hati dan berseri-seri. Bila Mama angkat, Sophia nangis.
Opss.. anak dara mandi, amik gambar belakang je ;)

5) Mama suka tengok Sophia pakai baju kaler feminin. Adorable. (Dia anak makcik, kalau makcik tak puji, siapa lagikan?) hehehehe.

6) Mama suka bila Sophia nyenyak tido dalam dakapan Mama menjelang waktu subuh. Mama suka bau ditepi Mama, nafas Sophia mendengus.

7) Mama suka dan sayang Sophia. :P

Send this to other moms of the year deserves a reminder that they too are the best moms they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that link to your post directs people back to the person who nominated you.

Makcik juga bersependapat dengan Jiey, semua ibu di dunia ada ibu yang terbaik untuk anak-anak mereka. Jadi, abaikanlah rules ni. Hehehe.

2 comments:

Az said...

Comelnya Sophia. Geram rasa nak cubit.

nasaoji said...

touching lak bc n3 kali nih...;p