Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

27/02/2009

Anak-anak

2-3 hari ni, Makcik rasa tak ade mood nak blogging. Mood tak datang sih.. Tapi, sebab dah ramai sangat dok tanya macam mana si Sophia sekarang, hari ni meh la Makcik update pasal anak-anak Makcik yer.

Megat Idris Naquiyuddin

Inilah ceritera seorang yang jadi abang. Ragamnya pelbagai, jealous dengan adik. Mama & Abah dah naik pening, nak marah sangatlah tak kena. Kami bersabar ajelah. Bila malam menjelma, nak dodoikan, ambik masa 2-3 jam, baru dia lelap. Lepas tu, demand, nak Mama je yang dodoikan. Kalau bibik or Abah, jawabnya tak tidor la.. kalau tidor pun, kebetulan sahaja.

Lepas tu pulak, andaikata kanak-kanak (gambar di atas ini) terjaga dari tido pada jam 3 atau 4 pagi, masya allah.. bangunlah Mama pujuk dia untuk tido semula yang mana, kalau tak cukup 1 jam anak sulung mama ni meraung, jangan haraplah Idris nak tido semula. Dia akan meraung-raung kesedihan. Pada hemah Mama, anak Mama ni nak keluarkan kesemua ketidakpuasan hatinya. Tapi, Mama bangga.. sekurang-kurangnya Idris dah tak nangis bila tengok Mama pegang adik, kan?

Satu lagi, Makcik terlepas sesi Fisio Idris @ 25th hari tuh. Next OCCT yang Makcik kena bawa pada 5th March, tak tahu lagi sape nak bawa. Kesian anak Mama, takde orang nak bawa pi training. Nanti Mama ikhtiarkan yer...

Ini pula update mengenai budak perempuan paling kecik dalam rumah Makcik ;-) tengok gambar je la ye, sebab dia bukan gheti buat apa-apa lagi pun kecuali menangis, susu dan tut tut kat diapers.

Puteri Mariam Sophia

Apa yang korang nampak dalam gambar ni? Pada pandangan mata Makcik, gambar kat atas ni tak ubah macam gambar Megat Iskandar (versi budak pompuan kecik) & Megat Khas (versi budak pompuan keck) yang sedang tido.

Taken on Abah's birthday @ 7 days old. Please Abah, I wanna sleep... cakap slow-slow!

Taken on 22th Feb @ 11 days old - kalau bab tido, memang dia 'copy' skills Mama & Abah ;-)

Ini plak, Sophia first banggle. Makcik nampak macam cute je bila tangan si kecik pakai banggle macam tu.. ;-) close up yer...
Ini plak, gambar terbaru Sophia @ 15 days old. Dah lain kan muka dia.. dah tak macam Abahnya sangat dah.. hehehhe. Suka Makcik!

6 comments:

Jiey^Mien said...

Macam anak mat saleh sophia and idris nih! suka mokcik tgk.. =)
Bulu mata Idris cantik sgt.. Panjang!

Puteri Nuur At- Terawis said...

Wallah Jiey..

IrinaSairah said...

siannyeer kat idris....meh sini la idris..biar cik na dodoikan..hehehe

IrinaSairah said...

siannyeer kat idris....meh sini la idris..biar cik na dodoikan..hehehe

Juliana Latif said...

tomei nye..geram aku tgk anak2 mu put..rasa cam nk ader baby kecik agi...hahahah...

Puteri Nuur At- Terawis said...

Ina,
Dilema anak sulong macam tulah.. takpe, he'll get used to it soon, Insya Allah.

Jue,
Rileks dulu, Imanina baru setahun.. give another year, pastu.. wallah!