Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

11/01/2009

Jom Boikot Barangan Israel..


Mula-mula, terkejut jugak Makcik bila dapat list ni.. Tapi, demi peri-kemanusiaan, Makcik tak akan membayar sesuatu untuk disalurkan bagi membunuh saudara Makcik sendiri. Mungkin agak susah untuk Makcik 'menahan diri' dari membeli barangan-barangan di bawah memandangkan memang barangan-barangan ini memang menjadi kegunaan harian kita, tapi sama-sama kita cuba. Harapnya dengan pengorbanan Makcik yang kecik ini, mampu melumpuhkan ekonomi Israel jahanam..

Makcik makan nih.. ole-ole rasmi yang Makcik selalu beli untuk anak menakan...

Fave. kek Makcik..

Susu cair rasmi di rumah Makcik..

Sphagetti rasmiku.. waaaaaaaa!

Yang ini takpe.. Makcik preffer makan Domino's or Shakey's ;-) Selamat!

Sepanjang Makcik mengandung, Makcik tak pi ke sana... rasanya, babailah kopiku...

Fave. Bonda Makcik.. harus diharamkan di rumahnya, dan dirumahku jua...


Compact powderku...


Baju-bajuku.... waaaaaaaaa!

Oh! Ini kritikal.. Miloku.. Nestumku.. Coco Crunchku.. :(


Fave suami Makcik..pasni, ada reason kenapa perlu diharamkan..

Make-up ku.. babai! Pasni pakai je Safi, Mustika Ratu...

Perfume Makcik..

Baju Idris..

Biskut-biskut yang sungguh lazat... yummy!

Lepas ni kereta dan rumah Makcik nak bau apa?
Make-up lagi...


Uhhh... dalam pantang sek sok kena cari brand lain.

Tisu kat dapur, dalam kereta, tisu Idris, tisu toilet semua kena tukar brand.. tapi, brand lain nipis! Tak puas hati..

Errr, anak angkat Sir Kolonel Sanders (read:suami Makcik) memang susah nak terima kenyataan nih..

Semua barang penjagaan Idris! Masya Allah, selama ni Makcik beli berdozen-dozen, rupanya Makcik dah sokong orang membunuh anak yang tak berdosa.. Makcik tak halalkan satu sen pun duit yang Makcik beli tu untuk tujuan ni..!

Nasib baik Idris pakai MamiPoko, kalau tak, mesti problem lagi..


Iklan yang Fasha Sandha jadi model.. sib baik Makcik tak pakai..

Kegemaranku dan suamiku.. babai vanilla coke!

Perfume ku, perfume hubby ku.. lepas abis ni, kena cari brand lain la...


Baju & toiletries hubbyku.. Abang, sila bertukar jenama lain yer.. harap maklum!


Oh... yang ini pun sama, nasib sebelum ni Makcik dah muak pulun prosperity burger, akan ku ingat rasanya sampai bila-bila.. Mc D dalam kenangan!

Susah bukan? Tapi, inilah cuma pengorbanan kita yang sedikit demi membantu saudara kita di Palestin.

Jom kita boikot! Allahu Akbar...

3 comments:

eMMe said...

byk tak leh makan nih...
aku makan ko leh tak...????
hahahaaa

Puteri Nuur said...

eMMe,
kalau ko nak makan aku.. sangat-sangatlah dialukan.. boley buang beberapa kilo kat badan aku neh.. hahahha

kak ja said...

Ada satu tu yg perit sesgt kja nak say goodbye to... Adoooiiii!!!