Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

11/01/2009

Jahanam Israel!


Banyak kali Makcik beristighfar bila membaca headlines news kat paper, bila menatapi wajah anak-anak seusia Idris yang tak berdosa dibunuh, dibom. Makcik memang emoskets.. tak ada ke rasa belas kasihan mereka dalam diri, apabila melihat anak-anak yang tidak berdosa ini dibunuh? Dah la budak-budak tu cumils-cumils belaka..

Makcik ada juga terima SMS dari beberapa kenalan yang meminta kita membaca beberapa ayat suci al-quran bagi membantu saudara kita di Palestin. Sebagai hamba Allah yang lemah, ini saja yang termampu Makcik lakukan. Makcik post kat sini dengan harapan, kengkawan Makcik boleh juga membacanya dengan penuh ikhlas untuk membantu saudara seislam kita.. kita ni ibarat ikan bilis, kuasa manusia, suara kita langsung tak didengar, tapi Makcik yakin.. Allah itu sentiasa ada dan akan membantu hambaNya yang teraniya..

Pemimpin Hizbuallah, Syed Hassan Nasrallah meminta seluruh muslim untuk melafazkan ayat-ayat berikut pada setiap ketika dengan penuh ikhlas, dengan izin Allah dengan harapan Israel Jahanam akan hancur..

SURAH AL-FATH AYAT 26-27

إِذۡ جَعَلَ ٱلَّذِينَ كَفَرُواْ فِى قُلُوبِهِمُ ٱلۡحَمِيَّةَ حَمِيَّةَ ٱلۡجَـٰهِلِيَّةِ فَأَنزَلَ ٱللَّهُ سَڪِينَتَهُ ۥ عَلَىٰ رَسُولِهِۦ وَعَلَى ٱلۡمُؤۡمِنِينَ وَأَلۡزَمَهُمۡ ڪَلِمَةَ ٱلتَّقۡوَىٰ وَكَانُوٓاْ أَحَقَّ بِہَا وَأَهۡلَهَا‌ۚ وَكَانَ ٱللَّهُ بِكُلِّ شَىۡءٍ عَلِيمً۬ا (٢٦) لَّقَدۡ صَدَقَ ٱللَّهُ رَسُولَهُ ٱلرُّءۡيَا بِٱلۡحَقِّ‌ۖ لَتَدۡخُلُنَّ ٱلۡمَسۡجِدَ ٱلۡحَرَامَ إِن شَآءَ ٱللَّهُ ءَامِنِينَ مُحَلِّقِينَ رُءُوسَكُمۡ وَمُقَصِّرِينَ لَا تَخَافُونَ‌ۖ فَعَلِمَ مَا لَمۡ تَعۡلَمُواْ فَجَعَلَ مِن دُونِ ذَٲلِكَ فَتۡحً۬ا قَرِيبًا (٢٧)

SURAH YUNUS AYAT 85 DAN 86

فَقَالُواْ عَلَى ٱللَّهِ تَوَكَّلۡنَا رَبَّنَا لَا تَجۡعَلۡنَا فِتۡنَةً۬ لِّلۡقَوۡمِ ٱلظَّـٰلِمِينَ (٨٥) وَنَجِّنَا
بِرَحۡمَتِكَ مِنَ ٱلۡقَوۡمِ ٱلۡكَـٰفِرِينَ (٨٦

SURAH YUNUS AYAT 88


وَقَالَ مُوسَىٰ رَبَّنَآ إِنَّكَ ءَاتَيۡتَ فِرۡعَوۡنَ وَمَلَأَهُ ۥ زِينَةً۬ وَأَمۡوَٲلاً۬ فِى ٱلۡحَيَوٰةِ ٱلدُّنۡيَا رَبَّنَا لِيُضِلُّواْ عَن سَبِيلِكَ‌ۖ رَبَّنَا ٱطۡمِسۡ عَلَىٰٓ أَمۡوَٲلِهِمۡ وَٱشۡدُدۡ عَلَىٰ قُلُوبِهِمۡ فَلَا يُؤۡمِنُواْ حَتَّىٰ يَرَوُاْ ٱلۡعَذَابَ ٱلۡأَلِيمَ (٨٨)


2 comments:

eMMe said...

canggih tu, leh letak doa dlm blog, cenne ko buat hu?

Puteri Nuur said...

aku copy paste jew.. hahahah!