Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

26/11/2008

Tagged

Tagged ni ada kat laman Kak Ja.. takde sape-sape pun Tagged makcik :) Tapi disebabkan rasa sengal tangan, nak jugak dibuat tag nih.. ngeh3x. (boleh macam tu?) Boleh ke, tak boleh ke, makcik peduli hape, inikan blog makcik, blog syoksendiri bab kata Mem Aluya Kueh Lapis, dan berbekalkan prinsip tuh.. makcik pun men'tagged' diri sendirik..

1) Do you think you're hot?
Dengan perut yang memboyot ni, rasanya memang hot and spicy la.. orang pandang pun rasa kesian sebab pewoot besar sangat. Ngeh3x.

2) upload ur favourite picture of u.

3)Why do you like that picture?
Sebab nampak macam makcik ni motherly jew, pastu si kecik kat sebelah tu pun sporting jew, dia sebenarnya heran, makcik guna HTC amik pic (sebab dia tataw yg HP abah dia tu leh jadi kamera gak) ada ka macam tu?

4)When was the last time you ate pizza?
Last week, hasben makcik order banyak. Pastu, Shakey's hantar lambat, siap leh extra lagi the following day tuh.. muak makcik nak makan pizza.

5)The last song you listened to?
Dealova - opismate makcik dok layan jiwang yang pasang berulang kali. Makcik layan jew.. zass!

6)What are you doing right now besides this?
FB bookeping. Ngeh3x.

7)What name would you prefer besides yours?
Puteri Irdina Najla - masa mengandungkan anak sulong, kalau pompuan memang sah-sah dapat nama ni dah..

Orang yang Makcik nak tagged:
-Kak Sha sorang jew :)

17/11/2008

Acara Masak Memasak

Sepanjang pregnant anak kedua ni, makcik tersangatlah suka memasak (sekarang ni dah masuk bulan ke-7, badan tengah bertenaga dan sihat). Weekend lepas, makcik masak lagi. Bab sedap atau tak tu, kita letak belakang, yang penting makcik happy bila masak dan makcik rasa seronok sangat bila hasben makcik enjoy dengan makanan yang makcik masak.

Ini makcik sengaja amik gambar yang makcik masak, walaupun semua makanan ni simple jew.. saje, untuk kepuasan hati makcik dan suntikan semangat untuk terus memasak untuk hasben dan Idris ;)

Breakfast @ Sabtu


Ommellette & baked beans + Hot Milo & Fresh Orange

Dinner @ Sabtu Sphagetti Bolognaise - masak ni sebab Jue & Man datang bertandang all the way dari Terengganu. Diaorang asyik dok sebut je nak makan Sphageti yang makcik masak..


Lunch @ Ahad
Sambal Tempoyak Masak Sup Sayur + Crabstick
Pegedil Daging (Fave. Hasben Makcik)

13/11/2008

I've Been Tagged!

Cik Nad soh wat camnih :-

1. Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now.
2. Don't change your clothes, don't fix your hair... just take a picture.
3. Post that picture with NO editing.
4. Post these instructions with your picture.
5. Tag 10 people to do this.
Hasilnya.... tadaaaaa!

Amik ko.. gambar senget benget, lemau gelamau.. haish!

Pastu, saya nak tagged 10 orang plak.. siapakah mangsaku ini?

1) Misya Wardina -->http://dunia-anehku.blogspot.com

2) Mama Afiqah @ Japan --> http://nurulafiqahedzrolniza.blogspot.com

3) Kak Lynn @ UMT --> http://itsmyescapism.blogspot.com

4) Cik Puan Ezzah @ MOHE --> http://cikpuanezah.blogspot.com

5) Cik Irina Sairah @ UMT --> http://sukadukacita.blogspot.com

6) Kak Diang @ TNB --> http://ayangaizul.blogspot.com

7) Cik R33n @ Shah Alam --> http://cikr33n.blogspot.com

8) Ida @ Miri --> http://ceritakami.blogspot.com

9) Sue Samsudin --> http://suesamsudin.blogspot.com

Nasi Dagang Terengganu @ Gulai Nasi Dagang Kelantan

Last week, sempena Cik nak balik ke KB. Kami (read:the sisters) buat sleep-over at Nyah's place kat Kota Putra. Kakak ipar kesayangan kami, masak la banyak-banyak untuk adik ipar dia ni yang datang melepak.


Nasi Dagang Terengganu

Gulai Ayam Nasi Dagang versi Kelantan

Gulai Ikan Tongkol @ Aya versi Kelantan

Acar Timun
Terima kasih, Kak Ala :) Sodap eden makan..

Lamb Chop

Makcik masakkan Lamb Chop kat hasben makcik on 5/11/08 sempena ulang bulan perkahwinan makcik. Bendanya tersangatlah simple.. tapi, makcik puas la bila hasben makcik makan sampai abes dan mengena dengan selera dia :D

Inilah rupanya ;)


Yang kaler merah tu bukan chili sauce taw, tapi BBQ Sauce + Thousand Island. Makcik tahu, apa yang makcik masak ni tak memenuhi piawaian masakan western, tapi makcik belasah aje ikut suka mulut dan selera kami berdua.
Hasbenku, more love!

Mee Goreng Basah

Hari ituw, makcik mengidam nak makan Mee Goreng Basah yang makcik masak sendiri. Balik je dari office, terus makcik gedek-gedek friedge makcik, keluarkan raw material dan mengajak bibik makcik menolong apa yang patut.

Tara.... inilah hasilnya :)


Makcik masak sepuas hati. Masa ni, bonda Makcik - Cik masih ada kat rumah. Dia yang tak hingin nak makan, kenyang katanya pun join sama makan, siap tambah neh. Puas hati makcik no.. tapi, suami makcik tak suka mee goreng basah. dia makan sket je la..