Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

26/09/2008

Buka Puasa @ 25 Ramadhan 1429 Hijrah

Semalam makcik buat perangai, ajak hasben makcik berbuka puasa kat luar. Dua tiga hari ni, selera makcik 'weng' je. Dah dua hari makcik cuma berbuka dengan murtabak daging, tapi makcik frust sebab satu pun tak memenuhi piawaian selera makcik yang memang tinggi ni.

Semalam, hasben makcik menerima usul makcik untuk berbuka di Pan Pac KLIA tanpa sebarang bantahan. Hasben makcik sengaja nak bawa Idris sekali pegi berbuka kali ni, sebab dia nak training menjaga anak bila berjalan dengan mama dan abahnya, kununnya training la nak pergi Dubai ni.

Funnynya, kami tak pegi naik kereta, kami naik ERL. Idris plak, seronok la. New experience kot, tapi masa dok menunggu train tu agak panas la dia, asyik dok menggaru je dia.

Aksi anak makcik yang sengal semasa dok dalam train

Sampai kat KLIA, dah azan dah. Masa aku dok minum tu, datang la sorang brother iran ni, offer kurma. Malu gak nak ambil tapi, amik jugak. Hahahah.. Menu di PanPac x sedap. Tapi aku pilih buffet la.. hasben makcik order a la carte. Dia memang kureng berkenan dengan makanan yang serve sebab banyak makanan melayu dan minang. Apapun, makcik sangat-sangat suka makan oyster!! sedap sangat dan makcik makan banyak, sampai terlupa nak amik gambar food.

Bil kami makan berdua =) Kalau hari-hari macam ni, mahunya kopak hasben aku ituw..

Semalam, balik rumah around 10 pm dah. Penat & terus collapse.

23/09/2008

SALAM 23 RAMADHAN 1429 HIJRAH
MOHLAH SAMA-SAMA MENCARI
MALAM LAILATUL QADAR

~ 7 BLESSED NIGHT ~

18/09/2008

Apa korang akan buat bila semua 'contacts' dalam handphone korang hilang secara tiba-tiba?

Kalau soklan tu ditanya pada makcik, jawabnya: HANGIN GILA!

So, al-kisahnya, dengan mencuri tulang dan masa, makcik rini mencover la nombor tepon yang dah 'gone' dalam hp makcik ni. Alkisahnya, hasben makcik semalam ni ha.. dia nak transfer semua contacts makcik ke outlook, tapi.. laptop makcik yang sangat hampeh itu takde outlook ghupernye!


Tapi, makcik kontrol tahap hangin makcik tu. Nak taw nape? Sebab dua sebab la...

1) Makcik kan tengah mengandung ; dan
2) Hasben Makcik belikan ini kat makcik (tengok nih..)

Hasben makcik belikan NOKIA E Series E66 kat makcik. Hehehehe.. terima kasih la hasben sebab sangat-sangat concern bila makcik asyik dok complain susah la pakai HTC ada stylus pen dengan anak kecik ni.. mana nak pegang anak, mana nak pegang stylus pen lagi, mana nak driving lagi. hehhehe..

so, itulah ceritanya. Rini, makcik keje sampai pukul 3 je. pastu makcik nak pi KLIA jemput bonda makcik yang pulang dari umrah after 2 weeks berpuasa kat sana. the only chance makcik bulih jumpa bonda. sedih..

petang ni, kakyan sekeluarga buka puasa kat rumah makcik. ada sapa2 lagi nak join?

09/09/2008

For Kak Ja @ SP



untuk tatapan KakJa kat SP :)