Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

01/07/2008

Ayat-ayat Cinta & Get Smart

She envies me.. huhuhu!

Ahad lepas, Mama Naquiyuddin lepaskan geram dengan tengok movie :D Asalnya Tik yang ajak pegi tengok Ayat-ayat Cinta. Aku memang dah lama mengidam nak tengok Ayat-ayat Cinta di cinema. Selama ni tengok di youtube jer..

So, seawal pukul 10 pagi (awal la tu) Na datang jemput kat rumah. Well.. kami ke MidVall. Sampai sana dalam 10.30 am, ingatkan kami awal, tapi kena jugaks Q dalam half and hour nak beli tiket. Giler..

Kami amik show pukul 11 am. Ayat-ayat Cinta. Aku dengan Tik memang selama ni dah baca buku dia, so.. memang tahu la bagaimana detailsnya citer ni. Tapi, Na yang datang tangkap muat ni.. ikut je.

Na & Tik easily falling in love with Fahri (as expected) Me? Tak la.. sebab dah ada Mr. Hubby kot. Both of them even tak de bf taw.. so sesape yang looooking, sila tanya saya. (hahahah~iklan percuma!)

Untuk Ayat-ayat Cinta, aku kasi 4 stars. Garapannya tak sedetails dalam buku. Ada beberapa benda yang aku agak keliru, yang mana seingat aku dalam buku tak tulis ni..

Bolehkah seseorang itu dinikahkan semasa dia bukan Islam? Bukan ke syarat utama sah nikah adalah ISLAM untuk menghalalkan sesuatu ikatan perkahwinan? Saya mungkin tersilap. Correct me if I'm wrong.

Tik & Na menangis waktu tengok movie ni. Sesungguhnya, Mama Naquiyuddin tak sebaik Aisha membenarkan suami berkahwin dua. Mungkin tahap keimananku tak sampai lagi ke tahap tu.. huhuhu.

Lepas abis Ayat-ayat Cinta, kami tengok plak Get Smart. Penat gelak dalam cinema.. aku dengan Na+Tik, kuasa giga punya gelaks. Hahahahaha. Mr. Hubby called twice, dia jealous sebab wifey dia tengok wayang without him. Sorry Abang, kalau dengan Abang, mana Abang layan Ayat-ayat Cinta.Kan?

Gambar kat atas ni, upload bukan nak tunjuk muka aku, tapi tengok kat belakang tu.. huhuhu~ 2 orang budak tengah gila bergambar. Si Tik tengah dok amik gambar Na, yang obses dengan number 7 & 8. Tak paham kenapa...

p/s: jangan makan di Nando's Mid Valley : slow service and their crew doesnt know how to say SORRY!

No comments: