Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

04/05/2008

Cerita Idris Masuk Wad


Cerita lapuk, tapi Mama hutang nak buat entry untuk Idris. Ini kali kedua Idris warded, kali pertama dulu, Mama langsung tak ambil pusing memandangkan pada masa yang sama Mama pun dalam wad juga operate mata.

Warded on 05/04/08 and discharge on 09/04/08.

.:: tag nama ::.

Idris warded due to hi-fever, sampai 40.8 degree!

Aku takut sangat, sebab Idris dah sampai naik ke atas matanya. Takut sawan (fits) je.. Bila dah warded, doc masukkan 2 botol air. Menangis anak mama kena cucuk, Mama pun sama menangis. Sedih wooo tengok anak kesayangan kita kena cucuk.. rasa macam nak lempang je nurse tu. Tapi tak le lempang, ucap terima kasih lagi. Heheheheh...

Idris dimasukkan ke bilik 647 di APSH. Dibawah seliaan Dr. Nasir lagi, lupa nak cakap Kaka pun warded jugak, tapi di bilik lain. Macam buat gathering je di spital. Malam-malam banyak kali Idris kena masuk bullet kat b----t. Kesian anak Mama, merengek nak kan Mama aje.. Dr. Nasir refer untuk buat test sama ada Idris ni macam ada sawan ke tidak. Sebab kalau ada sawan, aduish... panjang la story-mory nya.

Esoknya, ini aksi Idris. Selepas di beri ubat tido :) Tapi, tak tido-tido. Masuk bullet kedua, baru dia nampak macam 'weng' sket...

.:: cubaan nurse pasang wayar di kepala dan badan idris ::.

.:: cubaan untuk menidurkan Idris, tapi gagal sama sekali ::.

.:: wayar penuh kat badan dan kepada, masa ni dia dah 'weng' ::.

.:: tengah 'weng' tapi masih layan abah ::.

.:: mesin yang nak proses kepala Idris ::.

.:: nurse tgh buat kerjanya ::.

Masa nurse tengah analisis tu, dia dah cakap kalau ikut pengalaman dia, Idris ni tak ada masalah apa-apa ni, semuanya nampak normal je. Tapi, Mama memang nak dibuat juga test ni, sebab nak tahu, kalau ada apa-apa masalah, Mama boleh buat persediaan dari awal lagi.

.:: Idris selepas sesi analisis tu, rambut macam kena karen! ::.

.:: Balik ke bilik dengan Mama ::.

Idris discharged pada 09/04/08. Mama syukur sangat, dan 4 hari jugak la Mama amik cuti nak uruskan Idris. Itulah kita, bila dah jadi Mama, nak uruskan anak kena cuti, nak uruskan suami kena cuti.

Apapun, Mama tak kisah semua tu, janji anak Mama sihat walafiat dah menjadi seribu rahmat buat Mama.

Mama Sayang Idris :)

5 comments:

::lynn:: said...

fuyyooo...idris dh mcm dlm citer 3 pounds... hehehe... alhamdulillah idris ok..harap2 sentiasa sihat...

:: nuur-iskandar :: said...

skrg ni dah ok.. tapi masa kepala dan badan dia kena tampal wayar2 tuh,.. aduish, sedih la kak...

Amalina said...

Afiqah pun warded sbb high fever last year. Kena cocok sana sini nak test darah, nk cari punca demam. Suspect infection tapi tak tau dari mana. Air kencing bukan, telinga bukan, paru2 bukan, last2 they all decide nk ambik air tulang belakang. Aduuuuuuuuuh, lemah jantung Amal. Tapi kalau doc tak buat, takut melarat sakit dia, terpaksala kita tabahkan hati. Kiss utk baby Idris, mmuah.

nasaoji said...

cumei sgt le idris tuh...;p

Watie Aziz said...

cciannya idris ..tak sampai hati tgk baby kena cucuk kan ..q dulu pun warded doktor nak cucuk tapi tak jumpa urat ..so i mintak jgn cucuk (nak masuk air ..) i bg my BF. alhamdulillah ..q nak dan tak yah cucuk nih..hu hu...

anak u so handsome lah ..putih ..:)