Followers

disclaimer

Read at your own risk.

If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish.

25/12/2008

Idris dan sepupu-sepupunya...

Gambar ni sebenarnya dah lama bersawang dalam hard disk makcik, tapi masa makcik tengah cleaning ni.. rasa macam menarik jew nak diopload kat blog.

Gambar ni diambil masa Idris tengah dok syok-syok tengok ultraman dengan Abang Jue & Abang Zul Adz. Comelnya.. sebab Idris ni suka kawan dengan diaorang berdua. Rapat semacam je..
Mama hairan, mama tak tahulah sama ada Idris faham atau tak citer ultraman nih... tapi nampak macam faham je.. following je, kan?

Tengok aksi Idris di tengah-tengah, memang anak makcik gila kuasa, sama macam makcik.. hahahah, apa pun, seronok dapat tengok Idris membesar. Membesar dengan sihat ye, anak mama..

23/12/2008

I feel terribly guilty..

I didnt go to work today. Actually nothing much happened to me, but to my love, Idris Naquiyuddin. Last night, he felt down from bed, while he is fancily watching Madagascar. Maybe he is too much excited for 'I Like To Move It.. Move It' song kots. It happened in a glance, while her mother was preparing him a milk.

As a result, gigi dia bergoyang dan bibir dia swollen teruk. I bring him to Ampang Puteri immediately. After the hospital kept us waiting for one hour and half, the doctor said, it just a light bleeding, and thanks God.. the teeth wasnt broken though. But, the upper lip still swollen until today. He seems so uncomfortable with the situation, but managed to control his hands for not to hit the lips and the cheeck section.

As a mother, I feel terribly guilty. For all my life, I never experienced this kind of feeling.. I feel bad for not looking after him, even in a while.. even in a glance. I never witnessed him screamed crying out loud like last night. My heart crying, too. How I wish, I've been given a chance to replace him on that time.

Today, I'll bring him again to Ampang Puteri for further check-up, and that's the reason why I didnt came to office today. He is my main priority in life now, I rather do anything to assure his safety and happiness.

God, please.. forgive me.

22/12/2008

Buah Hati Saya ;-)




Saja nak upload gambar Idris Naquiyuddin.
Saya rindu anak ini :-)
Cepatlah 5.30pm, I wanna go home!


03/12/2008

Tag dari Kak Ja :)

Dapat tag lagik.. I likey :)

The rules:
1. Your name/username:
2. Left handed or right handed:
3. Favorite letter to write:
4. Least favorite letter to write:
5. Write "The quick brown fox jumps over the lazy dog":
6. Tag 6 people:

Hasilnya..

26/11/2008

Tagged

Tagged ni ada kat laman Kak Ja.. takde sape-sape pun Tagged makcik :) Tapi disebabkan rasa sengal tangan, nak jugak dibuat tag nih.. ngeh3x. (boleh macam tu?) Boleh ke, tak boleh ke, makcik peduli hape, inikan blog makcik, blog syoksendiri bab kata Mem Aluya Kueh Lapis, dan berbekalkan prinsip tuh.. makcik pun men'tagged' diri sendirik..

1) Do you think you're hot?
Dengan perut yang memboyot ni, rasanya memang hot and spicy la.. orang pandang pun rasa kesian sebab pewoot besar sangat. Ngeh3x.

2) upload ur favourite picture of u.

3)Why do you like that picture?
Sebab nampak macam makcik ni motherly jew, pastu si kecik kat sebelah tu pun sporting jew, dia sebenarnya heran, makcik guna HTC amik pic (sebab dia tataw yg HP abah dia tu leh jadi kamera gak) ada ka macam tu?

4)When was the last time you ate pizza?
Last week, hasben makcik order banyak. Pastu, Shakey's hantar lambat, siap leh extra lagi the following day tuh.. muak makcik nak makan pizza.

5)The last song you listened to?
Dealova - opismate makcik dok layan jiwang yang pasang berulang kali. Makcik layan jew.. zass!

6)What are you doing right now besides this?
FB bookeping. Ngeh3x.

7)What name would you prefer besides yours?
Puteri Irdina Najla - masa mengandungkan anak sulong, kalau pompuan memang sah-sah dapat nama ni dah..

Orang yang Makcik nak tagged:
-Kak Sha sorang jew :)

17/11/2008

Acara Masak Memasak

Sepanjang pregnant anak kedua ni, makcik tersangatlah suka memasak (sekarang ni dah masuk bulan ke-7, badan tengah bertenaga dan sihat). Weekend lepas, makcik masak lagi. Bab sedap atau tak tu, kita letak belakang, yang penting makcik happy bila masak dan makcik rasa seronok sangat bila hasben makcik enjoy dengan makanan yang makcik masak.

Ini makcik sengaja amik gambar yang makcik masak, walaupun semua makanan ni simple jew.. saje, untuk kepuasan hati makcik dan suntikan semangat untuk terus memasak untuk hasben dan Idris ;)

Breakfast @ Sabtu


Ommellette & baked beans + Hot Milo & Fresh Orange

Dinner @ Sabtu Sphagetti Bolognaise - masak ni sebab Jue & Man datang bertandang all the way dari Terengganu. Diaorang asyik dok sebut je nak makan Sphageti yang makcik masak..


Lunch @ Ahad
Sambal Tempoyak Masak Sup Sayur + Crabstick
Pegedil Daging (Fave. Hasben Makcik)

13/11/2008

I've Been Tagged!

Cik Nad soh wat camnih :-

1. Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now.
2. Don't change your clothes, don't fix your hair... just take a picture.
3. Post that picture with NO editing.
4. Post these instructions with your picture.
5. Tag 10 people to do this.
Hasilnya.... tadaaaaa!

Amik ko.. gambar senget benget, lemau gelamau.. haish!

Pastu, saya nak tagged 10 orang plak.. siapakah mangsaku ini?

1) Misya Wardina -->http://dunia-anehku.blogspot.com

2) Mama Afiqah @ Japan --> http://nurulafiqahedzrolniza.blogspot.com

3) Kak Lynn @ UMT --> http://itsmyescapism.blogspot.com

4) Cik Puan Ezzah @ MOHE --> http://cikpuanezah.blogspot.com

5) Cik Irina Sairah @ UMT --> http://sukadukacita.blogspot.com

6) Kak Diang @ TNB --> http://ayangaizul.blogspot.com

7) Cik R33n @ Shah Alam --> http://cikr33n.blogspot.com

8) Ida @ Miri --> http://ceritakami.blogspot.com

9) Sue Samsudin --> http://suesamsudin.blogspot.com

Nasi Dagang Terengganu @ Gulai Nasi Dagang Kelantan

Last week, sempena Cik nak balik ke KB. Kami (read:the sisters) buat sleep-over at Nyah's place kat Kota Putra. Kakak ipar kesayangan kami, masak la banyak-banyak untuk adik ipar dia ni yang datang melepak.


Nasi Dagang Terengganu

Gulai Ayam Nasi Dagang versi Kelantan

Gulai Ikan Tongkol @ Aya versi Kelantan

Acar Timun
Terima kasih, Kak Ala :) Sodap eden makan..

Lamb Chop

Makcik masakkan Lamb Chop kat hasben makcik on 5/11/08 sempena ulang bulan perkahwinan makcik. Bendanya tersangatlah simple.. tapi, makcik puas la bila hasben makcik makan sampai abes dan mengena dengan selera dia :D

Inilah rupanya ;)


Yang kaler merah tu bukan chili sauce taw, tapi BBQ Sauce + Thousand Island. Makcik tahu, apa yang makcik masak ni tak memenuhi piawaian masakan western, tapi makcik belasah aje ikut suka mulut dan selera kami berdua.
Hasbenku, more love!

Mee Goreng Basah

Hari ituw, makcik mengidam nak makan Mee Goreng Basah yang makcik masak sendiri. Balik je dari office, terus makcik gedek-gedek friedge makcik, keluarkan raw material dan mengajak bibik makcik menolong apa yang patut.

Tara.... inilah hasilnya :)


Makcik masak sepuas hati. Masa ni, bonda Makcik - Cik masih ada kat rumah. Dia yang tak hingin nak makan, kenyang katanya pun join sama makan, siap tambah neh. Puas hati makcik no.. tapi, suami makcik tak suka mee goreng basah. dia makan sket je la..

20/10/2008

Eid @ UAE

Lamanya makcik berhutang entry dengan blog makcik sendiri.. Panjang explaination dia. Meh makcik ceta satu-satu kenapa makcik lama menyepi.

Seperti yang makcik war-warkan dalam blog makcik terdahulu, kepada semua kawan-kawan yang sudi menziarah laman makcik ni, makcik dan suami makcik serta anak makcik yang kecik tu akan beraya bersama ayah mertua makcik di UAE, lebih tepat di Fujairah.

Al-kisahnya, makcik ke sana la.. sampai sana, makcik yang berbadan dua ni dikurniakan kesihatan yang cukup baik, tapi seribu kali sayang, suami terchenta dan anak makcik, demam panas disebabkan tak tahan dengan suhu panas kat sana. (Mem Aluya, this explain why I didnt call or text you, on top of that, hp saya kena block!Bil melambung tinggi sangat..)

Untuk makluman, makcik raya sehari awal compare to Malaya. Tahun ni, makcik tak semayang sunat aidilfitri pown. Makcik kena jaga anak makcik di rumah, tapi rupanya orang-orang arab ni semayang raya right after subuh, di kawasan open air. Reasonnya, kalau nak tunggu sampai matahari naik macam di malaya tuh, rentung la diaorang. Pastu, sorang je yang baca takbir raya.. yang lain takde follow mempollow macam kita di Malaya, tak meriah la pendek kata.

Ish, makcik malas la nak ceta pasal raya kat sini.. nak kata the worst, tak juga sebab makcik enjoy je duduk lepak kat rumah dengan abah makcik nih. Anak makcik pun bukan main lagi closenya dengan si Tok dia. Siap tido together-gether di malam hari.

Alkisahnya, makcik tak kemana pun datang UAE kecuali di Fujairah la. Gambar pun tak banyak yang ada, sebab makcik asyik dukung si Idris Naquiyuddin ajew. Tak dan dah nak snap gambar. Ada la sekeping dua yang makcik nak share ni.

Takpe la. Maybe lain kali, sampai lagi peluang untuk makcik jalan-jalan di UAE, memandangkan Abah makcik ni lama lagi nak duduk sana.

These are the few pictures untuk kawan-kawan makcik nengok..

Anak makcik dalam bassinet, kesian dia.. kaki terlebih...

My mobile - ETISALAT. Mahal call fr UAE weh.. RM4.50/minit!

My Abah tengah driving - left hand drive, canggung rasanya.

Salah satu masejid.. dah jadi peraturan di UAE, setiap masjid didirikan dalam jarak setiap 300 meter. So, takde alasan untuk tidak bersolat jemaah di masjid. Bagus idea nih...

Bandar Fujairah, kalau ikutkan Abah, ala macam Kota Bharu la tempat nih...

Salah satu jalan kat Fujairah

Kurma yang ditabur kelapa parut. Konfius, sedap ke macam ni?

View dari apartment, construction sana sini di Fujairah. Very dusty, bab hot and dry tu tak yah cakap la..

Berbuka puasa

Idris terpaksa pakai Huggies, sebab kat sini takde Mammy Poko




Aksi Tok dan cucunya..

Suasana hening di pagi raya, si Idris masih terbongkang. Masa ni dah pukul 7 pagi ni...

My Iskandar jadi co-driver, tukang baca map semasa on the way to Abu Dhabi


Padang pasir je yang ada.. terlepas nak amik gambar donkey yang melintas di hi-way.

Hero makcik yang demam.. kesian

3 orang Megat yang sesat di Virgin Record @ City Centre di Hari Raya. Siap pakai baju melayu lagi tuh..

Masa nak naik waterbus, posing dulu. Nasib baik si Idris tak meragam..

Idris memang suka air...

Kesian muka budak demam..

Dubai

Singgah kedai ni nak beli shawl

Iskandar & Abah je la yang pilih shawls dan T-Shirts, makcik sebok dok kendong si budak kecik..

Unta yang suka menynyi khas untuk Ika :)

Makcik belikan kasut yang penuh dengan manik-manik ni.. I likey!

The only gambar kami berempat :)

Finger Licking Good - My Iskandar suka sangat..

Eat all you can eat at only UAD25.. My Iskandar makan 5 pcs, Abah 9 pcs while me pun sama 5 pcs jugaks. Kat sini, diaorang sediakan nasi pulut tuh.. dan takde mash potato..


Fujairah Old Town - castle zaman dahulu kala kat belakang tuh..

Ehem.. ehem.. putera mahkota :)

Us with Tok :)



Idris memang manja dengan Tok


Saat-saat terakhir sebelum berpisah dengan Tok


Duty Free - tak sempat nak posing.. :(

Si Idris dalam mode budak baik.. naik je flight, 5 jam dia nangis tanpa henti.. My Iskandar plak facing respirotory complication, abis pramugara, pramugari panik.. siap kena amik oksigen lagi..

Erks, itu ajew kot bingkisan dari UAE. Next entry, nak citer cerita selepas balik dari UAE plak.